Un centre més net i amb millor connexió

El procés de participació ciutadana sobre l’embelliment urbà rep unes 500 aportacions

El cònsol major, Josep Majoral, ahir durant la presentació dels resultats.COMÚ DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els lauredians demanen que el centre de la parròquia estigui més net i més ben connectat. Aquestes són les conclusions del pla de participació ciutadana sobre l’embelliment urbà, que ha recollit un total de 500 aportacions. El procés va posar-se en marxa l’octubre de l’any passat i va allargar-se fins al febrer, i va implicar unes 400 persones, entre ciutadans voluntaris i representants de col·lectius específics, com ara escolars, comerciants, restauradors i padrins.

Les zones d’actuació prioritària definides pels ciutadans són l’avinguda Verge de Canòlich i la plaça de la Germandat, així com el nucli antic i els carrers on hi ha les escoles de la parròquia. El cònsol major, Josep Majoral, va explicar ahir al vespre en un acte a la sala Sergi Mas que ara el comú començarà a treballar en un pla d’actuació urbanística amb propostes concretes, com ara reforçar la neteja i donar resposta al problema de la manca d’aparcament al centre urbà. Majoral va apuntar que es reservaran 250.000 euros del pressupost per finançar el projecte. “Penso que amb aquesta xifra n’hi haurà prou per encarrilar el pla”, va assenyalar el cònsol major.

El mandatari va valorar molt positivament les aportacions dels ciutadans. “Estem molt satisfets de la bona participació, de la resposta que hem tingut de la gent.

Gràcies a aquesta mena de processos podem prendre millors decisions”, va afirmar. Al capdavall, l’objectiu que perseguia el comú amb aquests projecte era que els lauredians “ens diguessin què volen i com ho volen”.

Es tracta del segon procés participatiu que impulsa el comú de Sant Julià de Lòria en aquest mandat. El primer, organitzat fa dos anys, va tenir com a resultat la construcció del parc infantil del Camp de Perot. En aquest cas la participació ciutadana s’ha vehiculat mitjançant nou grups de discussió presencials i dos grups de discussió virtual, en què en total han fet contribucions unes vuitanta persones. També s’ha fet un qüestionari en línia i una enquesta amb una mostra aleatòria a prop de 400 persones, que han aconseguit recollir unes 500 propostes específiques.

Al final de la presentació dels resultats va obrir-se el torn de paraula per als assistents. Un veí va preguntar a Majoral què passarà amb les mesures que es derivin del pla de millora del centre urbà si hi ha un canvi de majoria en les properes eleccions comunals, previstes per al desembre. “Se’m faria estrany que la propera majoria ignorés el que li demana la gent”, va respondre-li.

tracking