L'executiu ja té el projecte de construcció del centre de Grifols

L’oposició denuncia que no ha estat informada d’aquests avenços

Imatge virtual del laboratori Grifols.Grifols

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La qüestió de Grifols va tornar a ser ahir protagonista d’una altra sessió de comú. Josep Àngel Mortés, cònsol major d’Ordino, va anunciar que ja han enviat a Govern tota la documentació sobre el projecte de construcció del centre de recerca de Grifols. La notícia va fer saltar l’oposició política i el conseller de X’Ordino, Enric Dolsa, va lamentar que com “a membre del comú i de la comissió d’obres” no hagi estat informat dels avenços.

“Quan entra un tema tan important el més normal és que se’ns convoqui per parlar-ne i més quan soc titular de la comissió d’obres del projecte”, va expressar Dolsa. De fet, va ser ell mateix qui va introduir el tema al consell de comú i Mortés no va tenir més remei que pronunciar-s’hi. El cònsol major de la parròquia va aclarir que l’oposició no ha estat informada perquè no s’ha celebrat cap comissió, però va prometre concretar un dia de la setmana vinent per mostrar tota la documentació i informació presentada. Mortés va concretar a la minoria que el projecte de construcció del centre de recerca immunològica –tal com el cònsol major el descriu, sense fer servir el terme Grifols– ja està en mans de l’executiu i s’ha elaborat un informe valorable. En aquest sentit, va anunciar que les normatives de la parròquia no han de suposar cap obstacle perquè la instal·lació tiri endavant, un altre aspecte que va enfrontar els membres del comú.

“Grifols és un projecte d’interès nacional i Govern pot fer l’edifici que cregui convenient”, va posicionar-se Mortés, tot afegint que, en conseqüència, “no s’han de complir forçosament les ordinacions de la parròquia”. En canvi, Dolsa va defensar l’obligatorietat de complir les ordinacions i, en cas de detectar que no es porten a terme, prendrà les mesures que siguin necessàries: “Presentaré els recursos que toqui, total, hi estic acostumat.” La minoria va concloure que encara té esperances que el centre de recerca de Grifols finalment no es faci i l’ha descrit com “el projecte més important dels darrers anys”. “Per altres edificis ningú no ha sortit al carrer. Per Grifols, sí”, va expressar.

PÀMIES, CONTRA GRIFOLS

La primera intervenció pública de la nova consellera de Movem Ordino, Bàrbara Pàmies, també es va centrar en les reticències de la instal·lació del centre de la multinacional catalana Grifols a la parròquia. Pàmies va assegurar que, amb la informació amb la qual disposen actualment, tant ella personalment com el partit polític que representa estan en contra del projecte. “No veiem que compensi assumir un risc d’aquestes característiques, no importa els beneficis que tingui”, va aclarir. D’aquesta manera, va afegir que no els sembla bé que “el millor terreny públic d’Ordino es destini a una empresa privada que oferirà pocs llocs de treball a la gent del país”.

La nova consellera, que pren el relleu de Jean Michel Armengol després que aquest renunciés al càrrec per presentar-se a les eleccions, va assegurar que la seva intenció és mantenir el respecte amb la majoria i la minoria, ja que “el primordial és el benestar i la qualitat de vida de les persones que viuen a la parròquia”. Així, va anunciar que per a Movem Ordino el tema urbanístic és quelcom important, i apostaran “perquè hi hagi un creixement real i sostenible, per garantir el benestar dels que ja hi viuen i els que puguin arribar-hi a viure”.

EL CARRER ANGLADA OBRE AQUEST MES

Enric Dolsa, conseller de X’Ordino i membre de l’oposició, va qüestionar durant el consell de comú d’ahir per què el carrer Anglada continua tancat si les obres van acabar fa uns cinc o sis mesos. Josep Àngel Mortés, cònsol major, va aclarir que el carrer forma part de la urbanització de la unitat d’actuació 21 i que fins que aquesta no ho ordeni no es procedirà a la seva obertura. No obstant això, va anunciar que tot apunta que a final de març quedarà resolt i serà una manera de descongestionar altres carrers.

tracking