Més de 1.500 firmes contra la urbanització al poble d'Arinsal

Els veïns demanen que el projecte es faci “a la mida del poble”

El terreny on es vol construir el projecte.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La plataforma veïnal Estimem Arinsal, integrada inicialment per 150 veïnes i veïns d’Arinsal, havia recollit al tancament d’aquesta edició unes 1.500 signatures en la campanya que el grup va posar en marxa dijous al migdia a la plataforma Change.org amb el títol “Aturem el creixement descontrolat d’Arinsal”.

La iniciativa ciutadana demana al comú de la Massana que aturi l’aprovació del pla parcial fins que no es disposi, com a mínim, de l’estudi de capacitat de càrrega màxima.

El projecte preveu la construcció de fins a 32.000 metres quadrats de sostre i de d’edificis de fins a 18 metres d’altura al centre del poble, a tocar del telecabina i del centre històric.

El col·lectiu no està en contra que s’edifiqui, però vol que si el projecte tira endavant es faci “a la mida del poble i respectant escrupolosament la normativa actual”. Per la seva banda, la corporació va recordar dijous en una roda de premsa que el projecte se sotmetrà a la reforma aprovada la tardor de l’any passat pel Govern per ajustar el creixement urbanístic i va recalcar que en tots els passos es garantirà fil per randa el compliment de la legalitat vigent.

El col·lectiu ha fet arribar un plec d’al·legacions per irregularitats que considera que conté el pla parcial, a les quals el comú respondrà en unes setmanes, segons van informar les cònsols.

tracking