volen una proposta més reduïda

Veïns d'Arinsal mantenen la pugna contra la urbanització

El comú accepta les al·legacions dels veïns i el quart sobre la vialitat i als materials de construcció que s’hauran d’utilitzar

La sala d'actes del quart d'Arinsal, plena ahir de veïns en la reunió de poble d'Estimem Arinsal.ESTIMEM ARINSAL

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Estimem Arinsal va fer ahir a la nit una demostració de la seva capacitat de convocatòria aplegant uns 150 veïns a la sala d’actes del quart. En la reunió els impulsors de la plataforma, amb el campió del món de ral·li Cyril Despres al capdavant, van reiterar la necessitat que es repensin les dimensions del projecte immobiliari que podria desenvolupar-se en un terreny situat a tocar del telecabina. Uns 270 veïns d’Arinsal formen part del grup i més de 2.000 persones ja han signat perquè es replantegi el projecte. “No estem en contra que els propietaris construeixin als seus terrenys. El que demanem és que les dimensions de la urbanització s’ajustin a l’escala d’un poblet com Arinsal”, va afirmar Despres.

El grup també va anunciar que no descarta recórrer contra la resolució del comú de la Massana sobre les al·legacions presentades per la plataforma i el quart d’Arinsal al pla parcial del projecte –tècnicament, de la unitat d’actuació de sòl urbanitzable E-014–. Dimarts la corporació massanenca va enviar la resposta a les parts afectades. “Després d’analitzar les diferents al·legacions, el servei jurídic i tècnic del comú ha considerat escaient acceptar varis canvis, com l’especificació d’utilitzar la pedra i la fusta natural a tots els edificis projectats o la supressió del cul-de-sac projectat al final del vial”, va informar ahir el comú en un comunicat.

La corporació va desestimar les al·legacions restants presentades per Estimem Arinsal –cinc en total– i, per tant, no considera com a deficiències del pla parcial altres aspectes del projecte que la plataforma va assenyalar com a mancances en el seu escrit d’al·legacions. Els portaveus d’Estimem Arinsal van expressar la seva preocupació pel fet que el comú no s’hagi pronunciat sobre la demanda del col·lectiu de redimensionar el projecte.

Ara el promotor disposa d’un període màxim d’un mes per tornar a entrar una nova sol·licitud perquè s’aprovi el pla parcial. L’impulsor del projecte hi haurà de fer les correccions escaients abans no sigui aprovat pel comú.

La corporació va recordar que el projecte està en una fase molt inicial, ja que el pla parcial encara no ha estat aprovat amb caràcter definitiu. A més, va puntualitzar que, en qualsevol cas, s’haurà d’adaptar als canvis que es faran properament al pla d’ordenació i urbanisme parroquial (POUP) per limitar el creixement de la construcció d’acord amb els estudis de capacitat de càrrega màxima. Això vol dir que el projecte no podrà superar el topall d’edificabilitat permès a la zona. El procediment garantirà –ho va repetir la cònsol major, Olga Molné, fa unes setmanes en una trobada amb els mitjans de comunicació– que el projecte s’adapta a les infraestructures i recursos naturals de la parròquia.

El comú va recalcar que comparteix “els mateixos neguits” amb el quart i els veïns d’Arinsal. “El comú té l’obligació de garantir que el projecte compleixi amb la normativa i des del primer moment hem treballat en aquest sentit. Però, a banda d’això, també pensem que el futur projecte ha d’estar integrat al màxim a l’entorn i amb una estètica que contribueixi a embellir el centre d’Arinsal”, va afirmar ahir Molné.

Les paraules de la cònsol major no han acabat de convèncer els veïns, que mantenen la campa­nya de recollida de signatures als carrers i a la xarxa.

LA TROBADA NO PASSA DESAPERCEBUDA ENTRE ELS CANDIDATS PARROQUIALS

Tot i que estava organitzada per una plataforma ciutadana, la reunió de poble d’ahir contra la urbanització va tenir un fort regust electoral. Tothom qui va intervenir-hi, tant els portaveus d’Estimem Arinsal, Cyril Despres i Mar Egea, com els veïns del poble que van decidir-se a prendre la paraula, va circumscriure el debat al projecte urbanístic i no va aprofitar l’avinentesa per demanar el vot de cap partit. Malgrat tot, res no pot defugir la política quan s’acosten les eleccions. Encara menys si, com va passar ahir a la sala d’actes del quart d’Arinsal, un grup de ciutadans s’organitzen i fins i tot aconsegueixen reunir més gent que alguns partits en l’acte central de campanya. Carles Naudi d’Areny-Plandolit, cap de la llista de Ciutadans Compromesos + Demòcrates a la parroquial de la Massana, va seguir de prop el debat. També ho va fer número 1 a la llista d’Acció + Independents per la circumscripció parroquial, Josep Fusté. Per la seva banda, l’exconseller general per terceravia Joan Carles Camp va prendre el micròfon al final de l’acte per fer alguns aclariments tècnics.

tracking