projecte a l'edifici de l'antiga fàbrica reig

La 'nova' UdA tindrà una sala d'actes per a 150 persones i aules per a 80

Comptarà amb espais per a simulació d’infermeria i un ‘office’ convertible en cantina amb accés directe des de l’exterior

L'antiga Fàbrica Tabacs Reig acollirà l'ampliació de la Universitat d'AndorraFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La futura ampliació de la Universitat d’Andorra (UdA) a l’edifici de l’antiga Fàbrica Reig dotarà el centre d’una sala d’actes per a 150 persones i d’un espai per a aules per encabir com a mínim 80 estudiants. La zona d’aules, que ocuparà 200 metres quadrats, es podrà reconfigurar perquè disposi d’entre una i quatre classes. Així s’indica al plec de bases per a la licitació dels treballs de redacció del projecte i direcció de les obres de condicio­nament de nous espais per a la Universitat d’Andorra, document en què s’assenyala que l’ampliació de l’UdA farà guanyar al centre 2.870 metres quadrats distribuïts en quatre plantes a l’edifici.

També s’ubicaran a l’antiga Fàbrica Reig uns espais per a simulació d’una infermeria que tindrà dues sales de reunions, box crítics, una habitació d’hospital, una sala de tècniques, una sala d’atenció primària, una sala domicili, bany assistit, zona neta i zona bruta, que ocuparan 380 metres quadrats.

Al plec de bases també s’indica que hi ha d’haver espais per a professorat col·laborador (dues sales compartides) que ocuparan 60 metres quadrats; espais per a professorat (tres despatxos dobles) que ocuparan 66 metres quadrats, i espais per a l’escola internacional de doctorat (un despatx, una sala de treball per a quatre persones i una sala de reunions) que ocuparan 87 metres quadrats.

El rectorat, amb 166 metres quadrats, comptarà amb tres despatxos individuals, un de doble, un de triple i sala de reunions, mentre que els serveis informàtics, amb una superfície de 124 metres quadrats, tindran una sala de màquines, dos despatxos dobles i espai comú.

Per últim, al plec de bases dels nous espais per a la Universitat d’Andorra es preveu la construcció d’una zona d’office convertible en cantina, amb una capacitat màxima de 40 persones, amb accés directe des de l’exterior que ocuparà 150 metres quadrats. En una superfície de 274 metres quadrats es crearà una zona d’administració, recepció i comptabilitat (recepció, un espai per a vuit persones, un espai per a quatre i dos despatxos dobles).

Cal recordar que el 31 de gener passat es va formalitzar la signatura de l’arrendament perquè l’antiga Fàbrica Reig es convertís en un espai més del centre universitari. Un edifici que portarà el nom de l’excap de Govern Òscar Ribas Reig.

Els treballs de reforma de l’antiga fàbrica seran a càrrec del Govern i començaran en breu perquè el Consell General ja va aprovar la Llei d’actuacions urgents en matèria de desenvolupament econòmic, d’habitatge i d’educació, que incloïa una partida de sis milions d’euros per al projecte. L’ampliació és necessària perquè el nombre d’estudiants de la universitat ha augmentat fins als 1.800.

tracking