El Superior confirma el nomenament de la cap de la guarderia del Pas

El comú va al·legar que no havia superat el període de prova

Instal·lacions antigues de la guarderia del Pas de la CasaArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La sala administrativa del Tribunal Superior ha confirmat el nomenament de la cap d'àrea de l'escola bressol i llac d'animació Els Marrecs del Pas de la Casa i ha rebutjat el recurs d'apel·lació del comú que al·legava que no havia superat el període de prova, segons recull la sentència notificada la setmana passada. Els magistrats avalen el veredicte del Tribunal de Batlles de l'agost del 2022 que estimava la petició de la treballadora establint que el comú havia de "reincorporar amb efectes immediats" la dona al lloc de cap d'àrea des del d'educadora al que havia posat de nou la corporació.

El litigi es va iniciar perquè la junta de govern del comú va nomenar la treballadora pública amb caràcter indefinit en ser escollida en la selecció com cap d'àrea de la guarderia el 9 de desembre del 2019, fixant que havia de passar un període de prova de sis mesos. El 18 d'agost del 2020 la directora de Cultura i Afers Socials d'Encamp va emetre l'informe favorable sobre el període de prova, tot i que no es va fer la resolució del nomenament definitiu de la cap d'àrea del Pas.

A principis d'octubre del 2020 el comú va rebre la queixa d'una mare d'un nen d'Els Marrecs i es va obrir "una informació reservada que no va acabar en cap sanció", segons indica el Superior. La corporació va sol·licitar un informe extern dels fets a la mateixa empresa que havia avalat la prova psicotècnica de la cap d'àrea i aleshores el comú va decidir tornar la treballadora al lloc d'origen d'educadora i aquesta va portar el cas a la Batllia.

La corporació va argumentar que no hi havia resolució definitiva i el Tribunal Superior remarca que s'havia fet la valoració favorable i "eren actes deguts" la notificació, la inscripció i la publicació al BOPA del nomenament "sense que sigui ja possible canviar posteriorment la valoració favorable". La sentència afirma que no és possible aprofitar la queixa presentada per una mare "per no procedir al nomenament definitiu de la persona" per a la plaça per a la qual havia estat valorada positivament.

El comú al·legava a més que no s'havia fet el nomenament definitiu perquè els terminis fixats estaven dins del període de tancament de les escoles infantils per les restricions sanitàries per la covid. La sentència recull que la cap d'àrea recorda que en supòsits similars d'altres funcionaris no s'ha perllongat el termini de prova per aquesta circumstància i el Superior incideix que si la pròpia directora "ja ha emès informe favorable, ja no és possible al·legar la circumstància de la pandèmia per no nomenar a la persona concernida".

tracking