Les falles i les paelles tornen a la capital

El comú preveu que es desplacin més de 3.000 valencians al país per viure la festa

Mascletà en una edició anterior de la festa.comú d'andorra la vella

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Andorra la Vella ha tornat a ser la destinació escollida per Fallers pel Món per celebrar la cremada d’una falla, una mascletà, els Moros i Cristians i fideuà i paella popular, segons va anunciar ahir el comú, remarcant que es repetirà “la bona experiència que van viure el 2019 al país”. Les activitats es faran entre el 14 i el 16 d’abril als carrers de la capital i portaran més de 3.000 valencians al Principat, d’acord amb la previsió de la corporació.

El comú remarca que dona suport a l’arribada de les Falles de València “pel retorn econòmic que representen per al teixit hoteler, de restauració i comercial de la parròquia”, i incideix que se celebraran el cap de setmana posterior a Pasqua, quan comença a baixar l’afluència turística, va detallar la corporació en un comunicat.

El col·lectiu valencià celebra el desè aniversari i és la primera vegada que repeteix destinació. Els membres de l’associació s’allotjaran en una vintena d’hotels i la celebració es preveu que atregui visitants que no necessàriament formen part del col·lectiu valencià.

Les activitats inclouen el disseny d’un monument faller fet a mida per a Andorra la Vella, amb elements propis de la parròquia, que es cremarà diumenge 15 d’abril a dos quarts de nou del vespre a l’aparcament del Parc Central. L’obra és de l’artista faller Pepe Benavent i tindrà un punt de sàtira. La novetat d’aquesta edició és un concurs de paelles obert al públic que es farà divendres de dos a set de la tarda a l’envelat del Parc Central, on un grup de mestres paellers valencians ensenyaran a cuinar el plat als concursants, segons va detallar el comú. Les inscripcions s’han de fer abans de divendres al recinte i l’organització proporcionarà tots els estris i ingredients per cuinar.

El programa d’actes preveu per a dissabte 15 d’abril “la crida des de casa comuna”, una actuació dels Castellers d’Andorra, una fideuà popular a l’aparcament del Parc Central i una cercavila d’ofrena floral. La jornada acabarà amb missa a Sant Esteve, un castell de focs i discomòbil a l’envelat.

Diumenge es farà la despertà a les nou del matí, una desfilada de Moros i Cristians al migdia, mascletà i paella popular. Per culminar, està programada la cremà de la falla amb amenització de quatre xarangues amb setanta músics. El comú destaca que tots els actes són públics i gratuïts, però s’ha de recollir un tiquet d’entrada a l’oficina de Turisme de la plaça de la Rotonda, perquè l’aforament és limitat.

tracking