Pal Arinsal fa un bon balanç de la campanya malgrat el tancament

La direcció de l’estació es mostra satisfeta per la feina feta aquest hivern i el servei ofert als clients, així com pels resultats econòmics

El pla de la Cot, dins el domini de Pal Arinsal.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La direcció de l’estació d’esquí de Pal Arinsal fa una valoració positiva de la temporada d’hivern, tot i el tancament, diumenge passat, de les pistes, una setmana abans de l’habitual. “Estem molt satisfets per la feina feta durant la temporada i el servei que hem ofert als clients”, va afirmar el director general de Pal Arinsal, Josep Marticella, en declaracions al Diari. El directiu va apuntar que el resultat econòmic de l’estació també ha estat positiu. Fonts de Nevasa, la societat que gestiona la marca Grandvalira, van confirmar que les xifres de balanç de la temporada es faran públiques properament.

Des d’ahir mateix Pal Arinsal va posar a disposició dels esquiadors allotjats a la Massana vuit autobusos per traslladar-los a l’estació d’Ordino Arcalís, una de les que solen allargar més la temporada gràcies a les bones condicions de la neu, així com a Soldeu-el Tarter. El domini ordinenc té el 65% de les pistes obertes amb gruixos d’entre 40 i 80 centímetres. El canillenc disposa d’uns 100 quilòmetres esquiables. Totes dues estacions encara es mantindran obertes un parell de setmanes més, sempre que les condicions meteorològiques no ho facin impossible.

Marticella, en aquest sentit, va assegurar que la derivació dels esquiadors a la resta de pistes de Grandvalira Resorts permet oferir una opció alternativa als clients que havien comprat un forfet per esquiar aquesta setmana a Pal Arinsal. De fet, tots els clients que ja havien comprat un forfet de dia Nord Pass el podran continuar utilitzant a Ordino Arcalís. Així mateix, el forfet multidia Nord Pass segueix a la venda per al període de Setmana Santa per poder esquiar a Ordino Arcalís.

La decisió d’avançar el tancament de la temporada al 2 d’abril es va prendre, va explicar Marticella, amb la voluntat de garantir la millor qualitat del servei als clients. “La darrera setmana ja ha estat difícil”, va admetre el director general de Pal Arinsal. Les altes temperatures viscudes al conjunt de la serralada del Pirineu en les darreres setmanes han malmès les condicions de la neu a l’estació massanenca, fins al punt que l’estat de les pistes ja no permetia oferir una bona experiència d’esquí als clients ni les condicions de seguretat adequades.

Que l’estació de Pal Arinsal hagi tancat una setmana abans de la previsió inicial de la temporada “no és l’habitual”, va admetre Marticella. De fet, en els últims deu anys d’història de l’estació massanenca, va assenyalar, aquest any és el primer en què s’ha decidit avançar el tancament arran del deteriorament de la qualitat de la neu per les condicions meteorològiques adverses. “Les últimes precipitacions no han tingut la incidència esperada a Pal Arinsal, tot i que en alguns punts del país s’han acumulat gruixos importants”, va explicar Marticella.

Treballadors

El tancament de Pal Arinsal no ha tingut un impacte significatiu per als treballadors de l’estació. Segons va explicar Marticella, molts contractes de llocs de feina de temporada conclouen el 31 de març. El final del període d’obertura d’hivern, a més, ha permès a l’equip de l’estació de començar a destinar més recursos a la preparació de les pistes per a la temporada d’estiu. Una part dels treballadors, a més, s’han recol·locat a les altres dues estacions de Grandvalira Resorts fins que tanquin les pistes. L’avançament del final de la temporada a Pal Arinsal, va assegurar Marticella, no ha generat problemes de gestió dels recursos humans.

CLAUS

1 Satisfacció per una temporada més curta

El tancament de les pistes de Pal Arinsal uns dies abans de l’habitual no impedeix a l’estació de fer un balanç positiu de la temporada.

2 Alternativa per als esquiadors amb reserva

Els esquiadors que s’allotgen a la Massana i havien fet reserva a Pal Arinsal són traslladats en autobús a Ordino Arcalís i Soldeu-el Tarter.

3 Només una vegada en els últims deu anys

És el primer any de l’última dècada en què s’ha decidit avançar el final de la temporada arran de les condicions meteorològiques.

tracking