El comú avalua recórrer contra la sentència de la cap de la guarderia

La resolució del Tribunal Superior confirma el nomenament de la cap d’àrea de l’escola bressol i llaç d’animació Els Marrecs

Instal·lacions antigues de la guarderia del Pas de la Casa.ARXIU

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Encamp estudia recórrer al Tribunal Constitucional contra la sentència del Tribunal Superior que confirma el nomenament de la cap d’àrea de l’escola bressol i llaç d’animació Els Marrecs del Pas de la Casa. Fonts de la corporació encampadana van informar ahir al Diari que s’estan analitzant la sentència i les possibles vies per recórrer-hi.

La sala administrativa de l’Alt Tribunal rebutja en la sentència, notificada la setmana passada, el recurs d’apel·lació del comú, que al·legava que la treballadora no havia superat el període de prova al seu lloc de treball i, per tant, no podia ser readmesa. Amb aquesta decisió, el Tribunal Superior avala el veredicte del Tribunal de Batlles de l’agost del 2022 que estimava la petició de la treballadora i concloïa que el comú havia de “reincorporar amb efectes immediats” la dona al lloc de treball de cap d’àrea de l’escola bressol.

El litigi entre la corporació encampadana i la treballadora es va iniciar quan la junta de govern va nomenar-la amb caràcter indefinit en ser escollida en el procés de selecció com a cap d’àrea de la guarderia el 9 de desembre del 2019, amb la condició que havia de superar un període prova de sis mesos. El 18 d’agost del 2020 la directora de l’àrea de Cultura i Afers Socials del comú va emetre un informe que constatava que la treballadora havia superat el període de prova. Tot i això, en aquell moment no es va fer la resolució del nomenament definitiu de la cap d’àrea de l’escola bressol del Pas.

La queixa

A començament d’octubre del 2020 el comú va rebre la queixa d’una mare d’un alumne d’Els Marrecs. Aleshores la corporació va obrir “una informació reservada que no va acabar en cap sanció”, segons constata la sentència del TS. La corporació va sol·licitar un informe extern dels fets a la mateixa empresa que havia avalat la prova psicotècnica de la cap d’àrea de l’escola bressol i va decidir reubicar la treballadora a la posició laboral d’educadora que havia ocupat fins aquell moment. A més, va denunciar el cas als tribunals.

La corporació encampadana va argumentar davant la Batllia que no hi havia una resolució definitiva sobre el nomenament de la treballadora com a cap d’àrea de l’escola bressol. En la sentència emesa la setmana passada, el Tribunal Superior remarca que el comú havia fet una valoració favorable de la treballadora. També assenyala que la notificació, la inscripció i la publicació al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) de la notificació eren “actes deguts” i, per consegüent, “sense que sigui ja possible canviar posteriorment la valoració favorable” que el comú havia fet de la treballadora.

La sentència remarca que no és possible aprofitar la queixa presentada per una mare “per no procedir al nomenament definitiu de la persona” per a la plaça, un lloc de treball per al qual la treballadora havia estat valorada positivament.

En la denúncia presentada davant la Batllia el comú al·legava, a més, que no s’havia procedit al nomenament definitiu de la treballadora perquè els terminis fixats estaven dins del període de tancament de les escoles infantils arran de les restriccions sanitàries per la pandèmia de covid.

La sentència recorda que en supòsits similars que han afectat altres funcionaris no s’ha perllongat el termini de prova per aquesta circumstància. El Tribunal Superior assenyala que si la pròpia directora de l’àrea de Cultura i Afers Socials del comú “ja ha emès informe favorable, ja no és possible al·legar la circumstància de la pandèmia per no nomenar la persona concernida”.

CLAUS

1 La sentència del ts confirma el nomenament

La sentència del Tribunal Superior confirma el nomenament de la cap d’àrea de l’escola bressol i llaç d’animació Els Marrecs del Pas de la Casa.

2 El comú estudia les vies per recórrer

La corporació encampadana estudia la sentència i les vies que pot prendre ara per recórrer la decisió. El proper pas lògic seria anar al Constitucional.

3 L’origen del cas, la queixa d’una mare

El cas es remunta a començament d’octubre del 2020, quan el comú va rebre una queixa sobre la treballadora d’una mare de la llar d’infants.

tracking