Tradicions

Fira de Sant Jordi a la plaça del Poble i a la plaça Coprínceps

La capital i Escaldes recuperen la festa del llibre i la rosa amb normalitat

Quim Dolsa i Valentí Closa han presentat avui el Sant Jordi escaldencComú

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les parades de llibres i roses tornaran a omplir diumenge la plaça del Poble i la plaça Coprínceps per celebrar Sant Jordi. Els comuns de la capital i d'Escaldes han anunciat aquest matí que recuperen les fires tradicionals després dels dos anys de restriccions sanitàries per la pandèmia.

Andorra la Vella tindrà 46 parades, tres més que l'any passat, a la plaça del Poble després de l'edició sota cobert per la pluja del 23 d'abril del 2022. Els visitants podran trobar llibres, roses, artesania i manualitats relacionades amb Sant Jordi en una jornada de celebració on també es decorarà la façana del comú. Una de les parades estarà reservada per a la signatura de llibres de 17 autors del país, que es farà entre les 12 i les 14 hores. Totes les persones que comprin llibres a les parades de la plaça rebran un tiquet regal per un exemplar de l'obra Andorra la Vella, el batec d'un poble vist per Valentí Clarerol, que va editar el comú el 2021, on es repassa la història de la parròquia amb imatges del fotògraf i textos de Carme Soler. La fira obrirà de les 10 a les 20 hores.

La cita a Escaldes serà a la plaça Coprínceps on hi haurà parades de llibres, flors i artesania, tallers per a famílies i el racó de la lectura. La signatura de llibres d'escriptors del país serà a partir de les 16.30 hores i la fira estarà oberta des de les 10 fins a les 19.30 hores. El cònsol menor, Quim Dolsa, ha destacat avui en la presentació dels actes que "una societat sense cultura no va enlloc" i el conseller de Vida Cultura, Valentí Closa, ha incidit que les activitats de Sant Jordi es fan per "afavorir que la gent faci l'acte íntim de llegir". El comú escaldenc ha previst convertir la plaça de les Pubilles en "un jardí de roses" durant la festa de Sant Jordi.

Berenar gent gran

La capital ha organitzat activitats de Sant Jordi per a tots els públics amb una festa per a la gent gran amb berenar, ball i repartiment de llibres i roses dissabte a la tarda a partir de les 16 hores al Centre de Congressos. Per als infants i les famílies es representarà l'espectacle Una maleta de contes: la llegenda de Sant Jordi de veritat a càrrec de La Moixera i Líquid Dansa, a les 13 hores de diumenge a la plaça, i a les 17 hores hi haurà l'actuació musical d'Odara quartet.

tracking