Satisfacció del comú pel resultat de la festa de les Falles de València

El cònsol major, David Astrié, destaca que l’esdeveniment ha permès tenir “plens de gom a gom els carrers durant tres dies”

La cremà de la falla d'Andorra la Vella va posar fi a la festa de les Falles de València.COMÚ D'ALV / T. L.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Andorra la Vella va fer ahir un balanç molt positiu de la festa de les Falles que s’ha celebrat durant dos dies i mig a la capital, organitzada per Fallers pel Món. “Ha estat un cap de setmana completament ple d’activitats i als carrers hem vist que hi havia color, música i alegria. És una satisfacció tenir els carrers d’Andorra la Vella plens de gom a gom com ha estat aquest cap de setmana”, manifestava el cònsol major, David Astrié, poc abans de la que seria l’última activitat de la festa, la cremà de la falla d’Andorra la Vella, que feia referència de manera satírica a alguns dels temes de la capital, com els pensadors de Plensa, el Pont de París i el projecte del telefèric del Pic de Carroi.

Una prova que la festa ha estat un èxit, tal com va voler ressaltar la primera autoritat de la parròquia, és que durant la fideuà de dissabte se’n van repartir 2.400 racions i durant la paella popular d’ahir 2.700 racions. De fet, Fallers pel Món, que ja va triar Andorra la Vella per a aquesta festa el 2019, va mobilitzar per a l’ocasió prop de 3.000 persones, cosa que ha fet que molts hotels i restaurants estiguessin molt més plens que de costum en aquestes mateixes dates. En aquest sentit, el cònsol major insistia ahir de nou en el retorn econòmic que ha tingut l’esdeveniment: “Les dades canten. Més de 3.000 valencians en un cap de setmana en què les pistes d’esquí ja són pràcticament tancades. Els hotels de la parròquia eren tots plens i fins i tot em consta que altres que no són de la parròquia també eren plens”. A més, Astrié va destacar que el comú s’ha limitat a cedir els espais, mentre que l’organització ha estat a càrrec de Fallers pel Món.

Una de les activitats que va aixecar més expectació va ser la mascletà d’ahir davant l’edifici del Govern, que va comptar amb una assistència multitudinària. “Sabíem que era una cosa que podia cridar molt l’atenció, perquè teníem com a referència el 2019. Ha estat impressionant i alguns dels pirotècnics ens han dit que aquesta mascletà no tenia res a envejar a les de València”, va assenyalar Astrié. El president de Fallers pel Món, José Enrique Amores, es va mostrar també “content” de com s’havia desenvolupat la festa.

tracking