El comú fa una canonada per portar més aigua al projecte Caldes

La infraestructura, no prevista inicialment, es va decidir construir en comprovar que no n’hi havia prou amb l’aigua termal de la zona per alimentar la instal·lació

Construcció de la rasa a l'avinguda del Pont de la Tosca.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Escaldes-Engordany està obrint una rasa a l’avinguda del Pont de la Tosca, a la part alta de la parròquia, des de divendres de la setmana passada. Quin és el motiu d’aquesta obra? Segons va poder saber el Diari de fonts coneixedores dels fets, en aquesta rasa, que és previst que s’allargui des de la font del Roc del Metge fins a la rotonda que enllaça amb la CG-2, s’instal·larà una canonada per fer arribar aigua a la instal·lació artística del projecte Caldes, actualment en construcció.

Els treballs no estaven previstos en el projecte inicial. Tal com van explicar aquestes fonts, el comú ha impulsat aquesta obra després de comprovar que no n’hi ha prou amb les fonts d’aigua termal de la zona per alimentar la instal·lació. Portar l’aigua de més amunt permetria fer arribar l’element protagonista de l’obra dissenyada per l’artista Javier Balmaseda amb la pressió adequada. L’alternativa d’instal·lar una bomba al Valira d’Orient sembla ser que no s’ha previst.

La majoria va informar el grup de la minoria d’aquesta ampliació del projecte Caldes en la darrera reunió de la comissió d’Urbanisme. Tot i això, va limitar-se a informar-lo de les obres i de les afectacions que tindrien en la circulació, però no del cost que tindran per a les arques de la corporació. Fonts coneixedores dels fets van apuntar que una intervenció d’aquestes característiques pot enfilar-se fins a 700.000 euros. Aquesta xifra s’hauria de sumar als cinc milions d’euros previstos inicialment per al projecte.

L’impacte en el trànsit de les obres ja s’ha fet notar. Els conductors que des de divendres passat han circulat per l’avinguda del Pont de la Tosca han pogut comprovar que s’hi ha instal·lat un semàfor mòbil per regular el pas alternatiu.

A l'estiu

Les obres del projecte Caldes van arrencar el 12 de novembre de l’any passat i la previsió del comú és que estiguin enllestides al final de l’estiu.

El projecte Caldes és un dels més destacats del mandat. Si no hi ha imprevistos d’última hora, la inauguració de la instal·lació arribarà abans del període electoral. L’objectiu de la intervenció és revitalitzar la part alta i fer-ho utilitzant una de les senyes d’identitat i motor de la primera indústria turística de la parròquia: l’aigua termal. El projecte té la consideració d’interès nacional per part del Govern des de mitjan desembre de l’any passat.

CLAUS

1 No n’hi ha prou amb l’aigua de la zona

La canalització alimentarà la instal·lació del projecte Caldes amb aigua a una pressió adequada. L’opció de bombejar-la del riu no s’ha previst.

2 Els treballs podrien costar 700.000 euros

La factura dels treballs podria pujar a uns 700.000 euros. La canalització anirà de la rotonda que enllaça amb la CG-2 a la font del Roc del Metge.

3 Afectació de les obres en la circulació

L’impacte en el trànsit de les obres ja s’ha fet notar. Des que divendres van començar les obres un semàfor mòbil regula el pas alternatiu a la zona.

tracking