El comú descarta del tot fer al Prat Gran la residència universitària

L’interès que ha despertat el projecte entre els inversors fa més probable la construcció de l’equipament en un espai alternatiu

El parc del Prat Gran de Sant Julià.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’opció que la futura residència universitària de Sant Julià de Lòria es construeixi al terreny comunal del Prat Gran és cada vegada més improbable. De fet, el comú lauredià pràcticament ja l’ha descartat del tot, segons va confirmar aquesta setmana al Diari el cònsol major, Josep Majoral. Cal recordar, en aquest sentit, que la prioritat del comú sempre ha estat que l’equipament universitari s’edifiqui en terreny privat i no pas al Prat Gran, l’únic espai no construït de què disposa la corporació al centre de la parròquia.

El projecte de residència, necessari per al creixement del sector de l’educació superior de Sant Julià, ha despertat l’interès d’alguns inversors privats. Són sis en total, que en els últims mesos s’han posat en contacte amb el comú per informar-se del projecte. La corporació també fa d’intermediària entre aquests inversors i els propietaris disposats a construir l’equipament als seus terrenys.

Pel que fa al ritme a què avançarà el projecte en els propers mesos, Majoral és molt prudent. “No podem córrer. A poc a poc i bona lletra. A nosaltres ens toca facilitar els contactes entre privats perquè la residència pugui ser realitat un dia”, va assenyalar el mandatari en declaracions a aquesta publicació.

El cònsol atribueix l’interès que ha despertat el projecte a l’efecte crida de la reunió de poble sobre el futur del Prat Gran, que va tenir lloc el 20 de desembre de l’any passat. En la trobada, marcada per l’oposició ciutadana a l’opció de construir la residència en aquest espai, Majoral va presentar les conclusions de l’estudi de viabilitat de l’equipament. Aquestes xifres han convençut els inversors. Es calcula que la residència, que costaria entre 25 i 28 milions d’euros, començaria a generar beneficis 15 anys després de la posada en marxa del projecte. El mandatari va recordar, per la seva part, que un dels objectius de l’estudi de viabilitat era justament aquest: generar interès entre els inversors potencials demostrant-los que construir i gestionar una residència universitària a la parròquia pot ser rendible.

El projecte de construcció d’una residència universitària a Sant Julià és sobre la taula del comú com a mínim des que va començar aquest mandat.

La qüestió, tal com afirmava aquesta setmana el cònsol, “s’ha polititzat”, fet que va evidenciar-se en la reunió de poble celebrada al desembre, en què el conseller de la minoria Cerni Cairat va prendre la paraula per recalcar que destinar el Prat Gran al projecte suposaria la pèrdua d’un espai d’ús per a tota la comunitat. D’altra banda, el març d’aquest any, poc abans de l’inici de la campanya de les generals, Desperta Laurèdia en reunió de poble va presentar un estudi amb alternatives per millorar el parc del Prat Gran.

Paral·lelament, la setmana passada va saber-se que aquest any el comú millorarà i ampliarà la zona de jocs infantils del parc del Prat Gran. La intenció de la corporació és refer el terra i canviar alguns dels ginys que hi ha actualment, així com reordenar les zones verdes. En resum, es tracta de posar al dia les instal·lacions.

El concurs va publicar-se al BOPA. El termini de presentació de les ofertes de què disposen les empreses interessades s’acaba el 2 de juny a la 1 de la tarda. El pressupost previst per al projecte és de 300.000 euros. El concurs ja es va convocar en primera instància l’any passat. Aleshores el comú va rebre alguna oferta, que es va desestimar perquè es va considerar que el preu proposat per l’empresa excedia el límit del comú.

CLAUS

1. La residència no es construirà al Prat Gran

L’interès dels inversors privats pel projecte permet descartar el Prat Gran com a espai que aculli en el futur la residència universitària.

2. L’estudi de viabilitat convenç

Les conclusions de l’estudi de viabilitat sobre el projecte en-carregat pel comú han despertat l’interès dels inversors privats per la residència.

3. Millores a la zona de parc infantil

Paral·lelament, el comú farà millores aquest any a la zona de jocs infantils del Prat Gran. El cost del projecte és de 300.000 euros.

tracking