Desperta Laurèdia celebra que la residència no es faci al Prat Gran

Cairat defensa que la prioritat del comú hauria de ser reformar el parc

El conseller Cerni Cairat, en la reunió de poble sobre el Prat Gran, al març.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El conseller del grup de la minoria al comú de Sant Julià de Lòria Cerni Cairat celebra que el comú hagi descartat pràcticament del tot de construir la residència universitària al Prat Gran. “Des de l’inici del preprojecte” –és a dir, des que la corporació va projectar el pla de viabilitat de l’equipament universitari en aquest ter­reny comunal– “ja ens hi vam oposar”, va recordar ahir en declaracions al Diari el representant de Desperta Laurèdia.

El projecte de construcció de la residència ha generat interès entre inversors i propietaris de ter­renys privats de la parròquia. “Aleshores vam proposar de fer el que s’està fent ara: acostar-se als privats i ser proactius”, va recalcar Cairat.

D’altra banda, el conseller lauredià defensa que la prioritat del comú hauria de ser ara reformar el parc del Prat Gran en la línia de la proposta que Desperta Laurèdia va presentar en reunió de poble a la sala Sergi Mas el març passat. A grans trets, l’alternativa que proposa la minoria consisteix a construir un aparcament subter­rani al Prat Gran i anivellar el parc a l’altura de l’avinguda Verge de Canòlich, a part de reformar-ne els jocs, el mobiliari i la vegetació.

El comú, per la seva banda, invertirà aquest any 300.000 euros per millorar i ampliar la zona de jocs infantils del parc del Prat Gran. La intenció de la corporació és refer el terra i canviar alguns dels ginys que hi ha actualment, així com reordenar les zones verdes, entre altres intervencions previstes. En resum, es tracta de posar al dia la instal·lació d’oci infantil més cèntrica de la parròquia.

tracking