Majoral veu difícil que el Centre Cultural reobri abans del 2024

Actualment es treballa en la reconstrucció de la planta baixa, la primera i la segona, on només hi ha l’estructura sense acabats

Majoral, durant una visita a les obres de reconstrucció del Centre Cultural.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, considera “difícil” que les obres de reconstrucció del Centre Cultural i de Congressos Lauredià estiguin enllestides abans de final d’any. “L’objectiu és acabar els treballs a final d’any i reobrir al gener, però és difícil que això pugui ser possible”, va admetre durant la sessió de consell de comú que va tenir lloc ahir al matí.

Majoral va informar que actualment es treballa en la reconstrucció de la planta baixa, la primera i la segona, on només hi ha l’estructura “despullada”, sense els acabats. Un dels treballs més tècnicament complexos que s’hi haurà de fer, i que contribuirà a endarrerir-los, és la sonorització dels auditoris. El mandatari va detallar que una empresa especialitzada de Madrid “vindrà la setmana que ve per encarregar-se dels treballs d’il·luminació i acústica” de les sales.

A part d’això, Majoral va apuntar que quedarà un element per definir: la façana de l’edifici, malmesa per l’acidesa dels fums generats per l’incendi del 9 de novembre de l’any passat. Es tracta d’una estructura metàl·lica molt erosionada.

El comú té dues opcions sobre la taula: desmuntar-la, netejar-la i tornar-la a muntar, d’una banda, o bé substituir-la per una de nova, de l’altra. La primera opció, va afirmar el cònsol major, té el perill que després d’aquesta intervenció no quedi de la mateixa manera. El comú no prendrà cap decisió sobre la façana fins que no disposi dels resultats dels informes corresponents, que s’espera que no s’allarguin més enllà d’un mes.

CRONOGRAMA

Aquesta setmana la corporació ha demanat que faci un cronograma de les obres a l’empresa encarregada de la reconstrucció de l’edifici per poder preveure el final dels treballs.

En el ple d’ahir també va aprovar-se un suplement de crèdit per l’import de 610.000 euros per finançar diverses despeses generades arran de l’incendi. Es tracta d’uns diners que el comú ha rebut de la companyia d’assegurances i que serviran per pagar la factura dels treballs que ja s’han portat a terme. Majoral, per la seva part, va recordar que les assegurances es faran càrrec “de tot allò que ja hi havia a l’edifici abans de l’incendi, però tot el que surti d’això serà a càrrec del comú. “No farem el que es vulgui, sinó el que es pugui”, va concloure el cònsol major.

Finalment, Majoral va informar que les plantes -1 i -2, on hi ha ubicades les dependències de La Trapa i l’Escola d’Art, ja estaran totalment operatives el curs vinent.

En representació de Desperta Laurèdia, el conseller Cerni Cairat va celebrar l’avenç de les obres i va demanar al grup de la majoria que els faci arribar el cronograma dels treballs i dels dos pressupostos sobre la refacció de la façana tan aviat com s’entreguin al comú. Majoral va respondre-li que la corporació no tindrà cap inconvenient per facilitar-li aquesta informació.

ADJUDICACIÓ DELS PISOS TUTELATS

Un altre dels punts destacats del consell de comú d’ahir va ser l’aprovació de l’adjudicació al despatx d’arquitectura Altura de la redacció del projecte de construcció de l’edifici destinat a pisos tutelats per a gent gran. L’encàrrec s’ha adjudicat per 740.000 euros. L’immoble disposarà d’habitacions d’entre 40 i 52 metres quadrats i de diversos espais comuns, com ara menjador, sala d’estar i jardins, entre d’altres. La previsió és que el cost total del projecte s’elevi a uns nou o deu milions d’euros.

tracking