Uns trenta alumnes es formen com a monitors astronòmics

El curs va començar ahir a la Massana i s’allargarà sis dies

Inauguració del curs d'astroturisme.Comú de La Massana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una trentena de persones van iniciar ahir la formació de monitor astronòmic, organitzat pel comú de la Massana i impartit per la Fundació Starlight. El curs s’allargarà sis dies i els inscrits obtindran la certificació oficial Starlight. La cònsol menor, Eva Sansa, i la ministra de Medi Ambient en funcions, Sílvia Calvó, van prendre part ahir en la inauguració del curs, en què van destacar l’alça de l’astroturisme al país. També hi van ser presents els consellers de Medi Ambient, Sergi Gueimonde, i de Turisme, Josep Maria Garrallà, ja que els dos departaments han treballat plegats per desenvolupar el programa de l’Andorra Comapedrosa Starlight.

La Massana va obtenir el mes de gener la doble certificació de Destinació turística i reserva Starlight, un segell que acredita la qualitat del cel fosc i les millors condicions per a l’observació de la Via Làctia. Sansa va explicar que per tal de tirar endavant activitats relacionades amb l’astroturisme calia disposar de professionals preparats, sent aquest curs un accés a una nova sortida laboral.

La formació compta amb la col·laboració del Govern i l’hotel Sant Gothard d’Arinsal, on s’imparteix el curs. Hi haurà classes d’història de l’astronomia, introducció a l’astrofotografia, funcions del guia Starlight o paràmetres de la qualitat del cel, a més de sortides pràctiques.

tracking