La capital comença a recollir mostres d'ADN dels excrements de gossos

El comú ha posat 13 multes relacionades amb la tinença de gossos durant el primer trimestre

Els integrants del Grup d'Agents Cívics avui al Parc CentralComú ALV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Andorra la Vella comença avui la recollida de mostres d'ADN dels excrements de gossos que es trobin pel carrer per multar els propietaris incívics, segons ha anunciat el comú. Els encarregats d'aquesta tasca seran els dos integrants del Grup d'Agents Cívics del servei de circulació que la corporació ha posat en marxa per "vetllar per garantir la millorconvivència ciutadana, informar, prevenir i, si cal, sancionar les conductesincíviques, com no dur lligat el gos o no ruixar les miccions o recollir lesfemtes", detalla el comú.

El grup de reforç del servei de circulació es va posar en marxa a finals del 2022 i han fet un miler d'actuacions entre les quals hi ha un centenar relacionades amb la tinença d'animals. Les conductes incíviques han portat a la imposició de 13 sancions que segons detalla el comú han estat motivades en 6 casosper portar el gos sense lligar, 5 perno dur l'animal degudament identificat amb el xip corresponent, una per tenir el gos en un espai no autoritzat i una altra per no diluir les miccions de la mascota.

El conseller dede Circulació, Aparcaments i Patrimoni Natural, Gerard Menardia,ha explicat que la meitat de les intervencions dels agents especialitzats estanrelacionades amb la higiene a la via pública, com treure les deixalles fora dels horaris fixats,un centenar estan vinculades a aspectes relatius a la ordinació de convivència ciutadana, iuna desena amb controls de terrasses.

El coordinador de Mobilitat,Miquel Rossell, ha assenyalat que el comú ha identificat i netejat zones de la via pública on habitualment hi ha propietaris incívics que no recullen les tifes delsgossos. Aíxí es podra "partir de zero i que no hi hagi excrements anteriors a la posada en marxa de la recollida de mostres d’ADN per poder així identificar i sancionar les conductes negligents".

tracking