Lliurament dels diplomes de monitor astroturístic

Les Fontetes acull aquesta tarda la primera jornada empresarial Starlight

Acte de lliurament dels diplomes de la formació de guia astroturístic d'StarlightComú la Massana

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els participantsalcurs d'astroturimedeStarlight, organitzat pel comú de la Massana, han rebut avui el diploma que els certifica com a monitorsastroturístics. La formació ha tingut una durada de sis dies i ha comptat amb classes teòriques i també sortides pràctiques d'observaciódel sol i de la via làctica, segons indica el comú. Els consellers de Medi Ambient i Turisme, SergiGueimondei Josep MariaGarrallà, el secretari d'Estat d'Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell, i la directora de la FundacióStarlight,AntoniaVarela, han estat els encarregats de lliurar els diplomes a la primera promoció de guiesastroturísticsformats al país.

La primera jornada empresarialStarlight, celebrada aquesta tarda al teatre de les Fontetes, ha servit per remarcar "les oportunitats de l'astroturisme". La cònsol major, OlgaMolné, haafirmat que"l'astroturismeés un sector que està clarament a l'alça i que obre les portes a un ampli ventall d'oportunitats, tant pel sector públic com pel privat". La directiva d'Starlight, per la seva banda, ha explicat que "l'astroturisme és ideal per la desestacionalització". Així, considera que l'astroturisme "augmentarà les pernoctacions, la creació de llocs de treball de qualitat i les possibilitats dels empresaris d'oferir productes turístics".

La jornada també ha comptat amb la ponència de CristinaFabo, creadora d'un complex turísticastronòmicd'Extremadura; José Jiménez, que ha expressat la importància que el sector privat cregui en el projecte, i Àlex Roig, que com a expert en recursos i infraestructures ha exposat diferents possibilitats com la creació de miradors astronòmics, parcs estel·lars, centres d'observació o tematització de museus.

Inauguració de la jornada empresarial Starlight

tracking