cultura

Recuperació del retaule de Santa Eulàlia d'Encamp

La ministra Riva i el Copríncep Vives van presidir la presentació dels treballs de recuperació i de restauració de les tres peces

Sílvia Riva.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Cultura en funcions, Sílvia Riva, i l’arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, van presentar ahir al matí els treballs de recuperació i de restauració de tres peces del retaule major de l’església parroquial de Santa Eulàlia d’Encamp. Segons va informar el Govern en un comunicat de premsa, l’equip ha treballat en dues portes i en un frontal d’altar que s’han restituït al seu lloc d’origen. La intervenció es va impulsar després que l’església decidís canviar la posició del retaule i fent-lo baixar, amb l’objectiu que recuperés la seva funcionalitat i la unicitat originària. Tanmateix, s’ha dotat de nou el retaule de l’església d’un basament.

Les portes de Sant Pere i Sant Pau i el frontal de l’altar han estat restaurats al taller de l’àrea de Patrimoni Cultural i una vegada finalitzada la restauració s’ha procedit a restituir i a integrar les peces al retaule barroc. La intervenció ha seguit l’assessorament del restaurador-conservador Eudald Guillamet, va informar l’executiu.

El Copríncep Vives a la presentació dels treballs.

tracking