El comú cedeix espais per impartir classe a la universitat Humanium

El centre d’ensenyament superior és el tercer privat que s’instal·la a la parròquia

El cònsol i el rector d'Humanium després de la firma del conveni.Comú de Sant Julià de Lòria

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Sant Julià de Lòria i la universitat de música i humanitats Humanium van signar ahir un conveni de col·laboració que preveu que la corporació cedirà espais al centre d’ensenyament per poder impartir classes. Humanium també ha optat per establir la seu a la parròquia laurediana.

El rector d’Humanium, Manuel Añón Escribá, va afirmar que la tria de Sant Julià està motivada perquè és on estan totes les universitats i també l’associació que les aplega, referint-se a l’Associació Sant Julià de Lòria Campus Universitari (ACU), de la qual també forma part el comú. El conveni també deixa la porta oberta que Humanium passi a integrar l’entitat.

En l’acte de signatura, segons la nota de premsa difosa pel comú, el cònsol major, Josep Majoral, va destacar que “el pal de paller de l’economia de la parròquia passa pel món educatiu” i que l’objectiu és que Sant Julià esdevingui un campus universitari.

Humanium s’ha afiliat recentment a la xarxa de centres de la Universitat Internacional de La Rioja (UNIR), que compta amb uns 50.000 alumnes i diverses seus repartides per tot el món. El degà d’Humanium, Víctor Padilla Martín-Caro, va explicar que formar part d’UNIR impulsa el creixement del centre.

Amb l’arribada d’Humanium ja són tres les universitats privades amb seu a la parròquia que se sumen a la Universitat d’Andorra (UdA). Majoral es va referir a la futura ampliació de l’UdA tot assenyalant que “és una bona notícia i el que toca és continuar fent pinya entre tots per aconseguir l’objectiu”.

L’acte de signatura del conveni, que va tenir lloc a la seu administrativa del comú, també va comptar amb la presència del director de l’àrea de música d’Humanium i UNIR, Ernesto R. Monsalve Álvarez.

tracking