La capital obrirà un punt d'atenció al turista al nucli antic

El punt d’informació funcionarà aquest estiu en un local del carrer de la Vall que està pendent d’obres de remodelació

El local on s'ubicarà el nou punt d'informació turística i que ha llogat el comú.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El local del número 3 del carrer de la Vall esdevindrà un complement d’atenció al turista a l’oficina que actualment el comú d’Andorra la Vella té a la plaça de la Rotonda en un espai que comparteix amb Andorra Turisme. El nou punt d’informació funcionarà aquest estiu –en una data per determinar–, però el local, arrendat per la corporació, resta pendent de les obres d’adequació. El comú va convocar la licitació dels treballs a l’abril per la modalitat d’urgència i les empreses interessades tenen de termini fins al dia 18 vinent per presentar les ofertes. L’objectiu de la corporació és ampliar l’atenció turística de la parròquia i fer-ho des d’un enclavament clau, ja que es vol que la nova oficina atregui visitants al nucli antic i voltants. De fet, durant l’estiu, quan el comú complementa l’acollida al turista amb informadors de carrer, ja s’instal·la un petit punt d’atenció a l’entrada del Centre de Congressos, a la plaça del Poble. Ara se substituirà per un enclavament fix als baixos de l’edifici conegut com a Casa Ferré.

Es tracta d’un local d’uns 35 metres quadrats que necessita obres per garantir l’accessibilitat, entre d’altres actuacions. El plec de bases del concurs indica que s’hi haurà de construir una rampa que salvi el desnivell existent entre el carrer i la porta del local per facilitar l’entrada a persones amb mobilitat reduïda i que també s’hi haurà de construir un nou bany adaptat. El bany serà l’únic espai tancat del local, la resta ha de ser una oficina diàfana amb un punt de recepció-mostrador per atendre les consultes dels visitants. Les obres també preveuen una actuació a la façana on, a més, s’hi haurà de col·locar la retolació indicativa d’oficina de Turisme.

REFORÇ ESTIVAL

L’estiu és l’època amb més activitat a l’oficina de Turisme de la plaça de la Rotonda i quan més recursos es destinen des de la corporació a aquestes funcions. Segons les dades de l’any passat, l’agost va ser el mes de major afluència amb 22.251 persones ateses, seguit del juliol, amb 13.461. La suma dels dotze mesos va superar les 100.000 visites (100.785).

Aquest estiu la plantilla del comú destinada a la promoció turística es reforçarà amb la incorporació d’una seixantena de joves. Són places eventuals destinades a joves a partir dels 16 anys i fins als 25. En concret, se’n contractaran 32 per fer la funció d’informador de carrer, hi haurà un parell de places de responsables de grup i una de coordinador dels informadors. D’altra banda, s’ofereixen 14 places d’informadors per a les oficines de Turisme, una de guia turístic i vuit d’informadors de suport per al Bici Lab Andorra. El centre interactiu de la bicicleta, inaugurat la tardor passada, serà una de les novetats de l’oferta turística de la capital l’estiu vinent.

tracking