rEPORTATGE

Callaueta, dos anys després

La festa de la primavera coincideix amb l’aniversari del carrer com a zona peatonal. Mentre que els veïns i bars agraeixen el canvi, els comerços no ho acaben de veure amb bons ulls.

La Festa de la Primavera està ambientada en el moviment hippie.Lucía Quesada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El carrer Callaueta fa dos anys que és un altre. Amb la intenció de pacificar la zona de Riberaygua i travesseres, el Comú d’Andorra la Vella va decidir convertir-lo en zona de vianants, i el nou carrer es va estrenar el maig del 2021. Per celebrar-ho, enguany s’hi celebra la tercera edició de la Festa de la Primavera; ara bé, no tot són celebracions pel que fa al canvi del carrer Callaueta. Mentre que els ciutadans i els bars i restaurants l’agraeixen, les botigues lamenten que les vendes han caigut des de llavors.

Divendres a la tarda es va donar el tret de sortida a la Festa de la Primavera, que se celebra des de fa tres anys al carrer Callaueta i l’avinguda Bonaventura Riberaygua. Aquesta edició està ambientada en el moviment hippie, i des de divendres mateix s’han organitzat diversos tallers i concerts per a tots els públics que giren al voltant d’aquesta temàtica. “Normalment passegem per l’avinguda Meritxell, però avui ens han cridat l’atenció les decoracions i les activitats i hem vingut a passejar per aquest carrer”, explicaven Mari Carmen Fernández i Paco Palomo. Són d’Igualada, però sovint venen a passar els caps de setmana al Principat.

La conversió́ en zona per a vianants del carrer Callaueta ha generat un ambient més acollidor, i no només ho diuen els turistes, sinó també els veïns. “Abans no hi havia ni voreres, i ara és un plaer passejar pel carrer”, assegurava Manel Matencio. Així mateix, qui viu en aquesta zona agraeix activitats com la Festa de la Primavera, ja que “dinamitzen el barri i fan que tingui una mica més de vida”, afegia Matencio. Els bars i restaurants també s’han beneficiat del fet que el barri hagi fet fora els cotxes. “Els caps de setmana tenim les terrases plenes, i també és una tranquil·litat, perquè els nens dels que venen a prendre alguna cosa es poden quedar a fora jugant sense perill que vingui cap cotxe”, explicava Encarna Rubia, propietària del bar Las Vegas. No obstant això, la situació és ben diferent per als comerços del barri. Natàlia Aguilera treballa a l’Herbolari Sanct Bernhard, i afirmava que “com que no hi ha aparcament a la zona, la gent no ens visita tant com abans”, i afegia que ja no és una zona “tan accessible”. La Loli, de la sabateria Anna, del davant, opinava el mateix: “Per a restaurants i veïns és un luxe, però per als comerços, no. Des de llavors no tenim tanta gent”. Ara bé, totes dues afegien que, com a veïnes del barri, és agraït poder passejar més tranquil·les. “Una cosa no treu l’altra”, deia Aguilera.

Avui és el darrer dia de la Festa de la Primavera. La jornada comença a les deu del matí i acaba a primera hora de la tarda. Hi ha una sessió de ioga a les deu del matí i diversos espectacles d’animació d’esperit hippie que conclouen a les 13 hores.

tracking