Llastats per la falta d'aparcaments

El comú organitza una reunió de poble per fer balanç de les accions dutes a terme durant el mandat per fer créixer el sector

Gili, ahir a la reunió de poble sobre l'estat del comerç.COMÚ D'ESCALDES-ENGORDANY

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un dels problemes principals per al comerç d’Escaldes-Engordany és la manca de places d’aparcament al centre de la parròquia. És una de les conclusions de l’estudi sobre l’estat del sector que el comú i la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis han elaborat conjuntament. La cònsol major, Rosa Gili, va fer referència a aquesta diagnosi en la reunió de poble sobre la restauració i el comerç que va tenir lloc ahir al matí a la sala d’actes de l’edifici del comú.

Gili va repassar les accions impulsades per la corporació en aquest mandat per millorar la gestió dels aparcaments i per crear més places. Un dels primers punts que va destacar la mandatària va ser l’actualització de la maquinària dels aparcaments, que no s’havia renovat des del 2016. La cònsol major va asse­nyalar, a més, que el comú ha instal·lat diversos panells de senyalització lluminosa que indiquen els pàrquings que hi ha en funcionament i el nombre de places lliures en cada moment. Finalment, Gili va recordar que en aquest mandat la corporació haurà creat 229 places: 94 corresponen a l’aparcament de l’Étang Salé, 35 al de l’avinguda del Fener, i 100 al de la plaça de l’Església, actualment en construcció. “Si volem que hi hagi vida als diversos espais de la parròquia cal que hi hagi aparcaments”, va asse­nyalar Gili.

Altres mesures que, segons l’estudi de la Cambra i el comú, cal implementar per potenciar el comerç escaldenc són fer més atractiva la retolació dels establiments, unificar la pavimentació en algunes zones per fer-la més còmoda per als vianants i crear una marca que identifiqui el comerç d’Escaldes.

Per la seva banda, la cònsol major va recalcar que l’objectiu del comú és intervenir en els següents eixos: en primer lloc, en la creació d’un espai urbà en què els ciutadans puguin gaudir al màxim de la vida en comunitat, en la incentivació d’un entorn que generi oportunitats de negoci per als empresaris del sector del comerç i en la revaloració del patrimoni de la parròquia perquè tant els residents com els turistes en descobreixin tot el potencial.

Entre les accions impulsades pel comú hi ha la intervenció en diferents zones urbanes, entre les quals destaca el projecte Caldes, l’adquisició de nous espais per a ús públic i l’organització d’un nodrit calendari d’actes culturals, lúdics i esportius. Gili va anunciar la creació de nous esdeveniments i l’aposta per potenciar les activitats a la vall del Madriu-Perafita-Claror, sobretot a la borda de Ràmio, que la corporació ha restaurat aquest mandat.

En el torn de preguntes obert al públic, un dels assistents va lamentar la decadència del comerç adjacent a l’avinguda Carlemany. Aquest assistent va assenyalar que en aquesta zona han tancat molts comerços en els últims anys i va proposar la solució que s’indiqui als visitants que passegen per Carlemany que també poden anar a mirar aparadors i fer la compra als carrers que travessen l’avinguda. Gili en va prendre nota.

ÍNGRID LLEVET, NOU ENLLAÇ AMB EL SECTOR

Íngrid Llevet serà l’enllaç del comerç de la parròquia amb el comú. Gili va aprofitar la reunió de poble d’ahir per presentar-la als representants del sector que van participar en la trobada. Llevet ocupa el càrrec de dinamitzadora de comerç i promoció econòmica des del març d’aquest any i farà aquesta funció fins al 31 de gener de l’any vinent, segons consta en l’adjudicació del concurs. Al començament de la reunió, Llevet va afirmar que treballarà per fer créixer el comerç de la parròquia “per avançar plegats cap a una Escaldes millor”.

tracking