L'obra de la piscina del Palau de Gel comença a l'estiu i durarà mig any
L’oferta per la qual s’ha optat ronda els 2,2 milions d’euros i supera el pressupost previst
El projecte de reforma de la piscina del Palau de Gel es desencalla després que la primera proposta econòmica disparés el pressupost previst, que ronda els 1,7 milions d’euros. La corporació la va descartar per inassumible –rondava els 3 milions d’euros– i es va convocar un nou concurs. L’oferta que va arribar a posteriori tampoc satisfà les pretensions econòmiques comunals però és més assequible. Segons va indicar el cònsol major, Francesc Camp, fa uns dies se situa a l’entorn dels 2,2 milions d’euros i “no ens preocupa tant, podem assumir aquest cost”. Camp va recordar que les obres ja contemplen un 15% de desviació per imprevistos i que la diferència també es pot salvar estalviant en d’altres apartats de la reforma integral del Palau de Gel. L’adjudicació s’ha de formalitzar d’aquí a uns dies al BOPA i les obres començaran de seguit i, per tant, podria ser aquest mateix mes. La conseqüència és que implicarà el tancament de la piscina.
Les obres de la instal·lació aquàtica estan encaminades a fer-la molt més eficient a nivell energètic perquè consumeixi menys però també a reconvertir-la en una mena de parc de lleure amb tres grans tobogans que es veuran des de l’exterior. El material ja ha arribat –aquests dies es podia veure a l’exterior de l’equipament– i la instal·lació s’hauria de fer en paral·lel a la resta d’obres. La durada prevista dels treballs és de cinc mesos i, per tant, podrien estar acabats a final d’any. El que sí que s’ha deixat per a la tardor és la reforma que afecta la pista de patinatge. Els treballs també implicarien un tancament de la instal·lació però suposaria un cop important per a la facturació del Palau de Gel perquè la pista té molta activitat durant l’estiu fruit de les estades esportives. Ara mateix sí que s’està actuant sobre la coberta de l’edifici, on s’ha previst instal·lar plaques fotovoltaiques, perquè en aquest cas l’obra permet continuar amb l’activitat de l’equipament esportiu i de lleure.
DOS FRONTS
La reforma integral del Palau de Gel implica dos grans fronts d’actuació: el de l’estalvi energètic i el d’impulsar noves activitats de lleure que augmentin la freqüentació de visitants. En aquest segon objectiu hi ha les atraccions que s’afegiran a la piscina i que no convencen els consellers de la minoria, que argumenten que no és una activitat amb potencial tenint en compte les condicions climàtiques de Canillo. Amb l’actuació per fer més sostenible l’equipament es vol atacar sobre la factura energètica que suposa una font de despesa important i que aquest hivern s’ha agreujat amb la crisi del sector i l’alça de preus. Per exemple, una de les actuacions previstes a la piscina es que perdi profunditat perquè l’aigua es pugui escalfar de manera més ràpida i econòmica.