El punt d'atenció turística del nucli antic no obrirà aquest estiu

El concurs per reformar el local ha quedat desert i això impedeix complir els terminis

El local arrendat per reconvertir-lo en oficina de turisme.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El concurs convocat pel comú d’Andorra la Vella per adjudicar els treballs de reforma del local que ocupa el número 3 del carrer de la Vall, per tal de reconvertir-lo en un segon punt d’atenció turística de la parròquia, ha quedat desert i la falta d’ofertes impedeix complir l’objectiu de disposar del nou servei aquest estiu. La corporació va licitar els treballs a l’abril per la modalitat d’urgència, però cap empresa ha formalitzat una oferta i ara l’administració comunal ha optat per l’alternativa de la contractació directa mitjançant la fórmula de la demanda de preus a empreses. No obstant això, des del comú van informar que ja no s’arriba a temps per disposar del servei d’atenció al visitant aquest estiu.

El local llogat per la corporació havia estat darrerament una cerveseria. Es tracta d’un local d’uns 35 metres quadrats que necessita obres per garantir l’accessibilitat, entre d’altres actuacions. El plec de bases del concurs indica que s’hi haurà de construir una rampa que salvi el desnivell existent entre el carrer i la porta del local per facilitar l’entrada a persones amb mobilitat reduïda, i també s’hi haurà de construir un nou bany adaptat. El bany serà l’únic espai tancat del local, la resta ha de ser una oficina diàfana amb un punt de recepció-mostrador per atendre les consultes dels visitants. Les obres també preveuen una actuació a la façana on, a més, s’hi haurà de col·locar la retolació indicativa d’oficina de Turisme.

L’objectiu de la corporació és ampliar l’atenció turística de la parròquia i fer-ho des d’un enclavament clau, ja que es vol que la nova oficina atregui visitants al nucli antic i voltants. De fet, durant l’estiu, quan el comú complementa l’acollida al turista amb joves que fan d’informadors de carrer, ja s’instal·la un petit punt d’atenció a l’entrada del Centre de Congressos, a la plaça del Poble. Previsiblement s’haurà de mantenir una fórmula similar aquests mesos. Aquest estiu la plantilla del comú destinada a la promoció turística es reforçarà amb la incorporació d’una seixantena de joves.

L’oficina del nucli antic ha de complementar la de la plaça de la Rotonda, que es comparteix amb Andorra Turisme. L’any passat aquesta va superar els 100.000 visitants i l’agost va ser el mes de major afluència amb 22.251 persones ateses, seguit del juliol, amb 13.461.

tracking