el difícil encaix de guillem forné dins de la majoria

Molné accepta el conseller 'díscol' a l'equip de Govern

La cònsol declina manifestar-se sobre la decisió de Forné de fer oposició al comú seguint com a conseller de Cultura

Forné i MolnéCOMÚ DE LA MASSANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cònsol de la Massana, Olga Molné, es va referir de forma molt cauta a la situació anòmala del conseller de Cultura, Guillem Forné, que tot i considerar-se un membre de l’oposició després del seu distanciament amb CC i l’abandonament d’Acció, seguirà dins de la majoria com a “veu discordant”, segons va descriure ell mateix fa uns dies.

La cònsol massanenca va evitar aprofundir en les causes que han portat a aquesta situació i en els dos informes jurídics i es va limitar a detallar que el conseller tenia tres opcions: “Dimitir, passar a l’oposició o bé quedar-se a la junta.” Molné no va expressar incomoditat per la tria de la tercera i va recordar que ahir al matí s’havia celebrat una junta de govern “amb tota normalitat”,

Sí que va deixar anar una mica d’ironia quan va descriure la participació d’un conseller que s’ha desmarcat de la majoria: “Vol defensar el programa que vam presentar junts en la meva candidatura tot i que serà crític i anirà contra nosaltres a les eleccions.”

La cònsol, que va declinar valorar l’estratègia política dels exliberals d’Acció, va assegurar que no pensa “interferir i treballarem com sempre”.

A mesos per a la renovació dels comuns, Forné i els seus companys polítics estan decidits a plantejar una força política alternativa a la Massana que no deixi Ciutadans Compromesos com l’única papereta a triar. Tot va començar a la precampanya de les generals, quan els massanencs, encara integrats a Acció, va expressar la seva disconformitat a donar suport a CC, a qui consideren rivals polítics. La desavinença va tenir el punt final amb la marxa dels militants de la Massana del partit que presideix Judith Pallarés.

Forné, que ja s’havia expressat públicament incòmode dins de la majoria, aspirava a convertir-se en conseller comunal no adscrit, però aquesta figura, que en un primer informe jurídic no va ser acceptada, li barrava el pas a l’assistència a les comissions i a la junta de govern.

Des de la primera conversa amb la cònsol fins a la decisió definitiva han passat setmanes, precisament per la indefinició amb l’entorn del conseller no adscrit, que un segon informe també encarregat per la corporació sí que va considerar possible per analogia amb el Consell General.

Forné va explicar que després d’un intercanvi de retrets amb Carles Naudi, la cònsol li va expressar “la incomoditat i el malestar que suposava la seva presència dins de la majoria”.

Segons explica Forné, “li vaig dir que ho entenia i que jo tampoc estava a gust, molt distanciat ideològicament, i amb una visió molt diferent a la que ens havíem compromès conjuntament en el programa electoral”. El millor hauria estat ser a l’oposició, però la factura “era només anar un cop al mes a la sessió de comú”.

tracking