zones naturals protegides

Sanció de 300 euros per saltar-se el control a Claror

El conductor va esquivar la tanca davant del vigilant conscient que acabaria pagant molt més que el cost de la taxa d’accés.

L'accés rodat al camp de Claror està controlat des del maig.COMÚ DE SANT JULIÀ

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El comú de Sant Julià de Lòria va imposar dijous la primera sanció per accedir al camp de Claror sense pagar la taxa que està en vigor des de la segona setmana d’aquest mes. Va ser la primera multa i, segons fonts properes al comú, una mica extravagant i insòlita, ja que el conductor del vehicle hi va accedir amb la voluntat de no abonar la taxa i plenament conscient que l’acció li acabaria perjudicant més la butxaca.

Segons van comentar ahir les fonts, l’individu va arribar a la barrera que dona accés al camp de Claror i va preguntar si era obligatori pagar. El vigilant de l’empresa de seguretat que ha contractat el comú li va respondre afirmativament, i l’home es va interessar per l’import de la sanció, que es mou en una graella d’entre 300 i 3.000 euros.

Pel que sembla, aquests imports no li van semblar gaire importants al conductor, que va optar per endinsar-se pel camí de Claror, impertèrrit a arriscar-se a pagar una quantitat superior al que costa la taxa, que estableix un preu de 25 euros per accedir amb un vehicle estranger dotat de motor a la pista forestal que travessa les zones de camp de Claror, camp Ramonet, port Negre i coll de Finestres.

Davant d’aquesta situació insòlita el vigilant va avisar el Servei de Circulació lauredià, que va localitzar el conductor i li va imposar una multa de 300 euros. Per a sorpresa dels presents, l’home va treure la bitlletera i va pagar a l’acte i en efectiu aquests diners, sense remugar ni fer cap queixa.

Anècdotes a banda, el comú, consultat ahir pel Diari, va explicar que ja porta acumulats 5.000 euros per la recaptació d’aquest peatge per accedir als espais naturals de la parròquia, que va començar a funcionar a meitat del mes passat. La corporació considera que es tracta d’una xifra important encara que la prioritat es dissuadir els vehicles contaminants de circular per aquestes zones naturals. Els residents tampoc hi tenen l’accés gratuït, però només pagant cinc euros tenen dret a recollir un carnet que els permet accedir al camp de Claror tants cops com vulguin. Els residents a la parròquia n’estaran exempts un any, i després hauran de pagar també cinc euros.

La prohibició està prevista en l’ordinació reguladora de l’accés rodat al medi natural, aprovada l’agost del 2020. El text també estableix que des del primer diumenge de desembre fins al segon diumenge del mes de maig –és a dir, l’època en què hi pot haver més nevades– únicament poden circular per aquesta zona vehicles adaptats tipus eruga i la resta ho tenen prohibit.

Cal tenir en compte que, un cop les persones creuin la barrera d’accés, també hi haurà diferents mètodes de control perquè, en cas que es produeixi alguna incidència, puguin ser també sancionades.

tracking