La minoria critica l'Andorra en Flor per “car” i “poc sostenible”

El conseller socialdemòcrata Sergi González afirma que gastar 180.000 euros per a l’esdeveniment és una despesa “excessiva”

Turistes turisme Andorra en FlorFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup de la minoria al comú de la capital considera que l’Andorra en Flor, que va allargar-se del 2 al 13 de juliol, és un esdeveniment “massa car”, “poc sostenible” i amb “una repercussió turística molt limitada”. És per aquestes raons que demana a la majoria que es faci una reflexió en el si de la corporació sobre la conveniència de donar-hi continuïtat amb el format actual.

Sergi González, conseller del grup comunal, afirma que 180.000 euros, el cost total de l’edició d’aquest any de l’Andorra en Flor, és una despesa “excessiva” que no compensa “els suposats beneficis de l’esdeveniment”. L’edició de l’any passat de la mostra floral va costar 150.000 euros a les arques del comú. “La despesa de la corporació en jardineria al llarg de l’any per a tota la parròquia és d’uns 50.000 euros”, assegura el representant de la minoria. El mandatari socialdemòcrata opina, en aquest sentit, que caldria dedicar més esforços a mantenir els parcs i jardins de la ciutat.

Una altra de les crítiques de González a l’esdeveniment floral és que no és gaire sostenible. Per començar, assenyala, “hi ha molts muntatges florals que, quan t’hi fixes bé, són de plàstic”. Aquest fet, sosté, “crea una barreja d’elements sense gaire sentit, amb flors naturals compartint espai amb d’altres de plàstic sense que sapiguem ben bé per quin motiu”. El conseller del PS també es pregunta què se’n fa, de les flors naturals exposades al carrer pel festival, un cop ha acabat l’esdeveniment. Així, defensa que hi hauria d’haver el compromís explícit de la majoria comunal per reaprofitar al màxim les flors naturals exposades a l’Andorra en Flor per a les zones enjardinades de la parròquia.

D’altra banda, González critica l’esdeveniment per una tercera raó: que no té una repercussió turística que justifiqui invertir-hi 180.000 euros. “Si l’Andorra en flor realment fos un atractiu prou important per portar visitants de l’estranger hi hauria un bon argument per defensar que cal mantenir aquest nivell de despesa. La veritat és que l’impacte que té fora d’Andorra és molt limitat”, manté el conseller socialdemòcrata.

Per tot plegat, González conclou que l’Andorra en Flor “no és un bon projecte de dinamització turística i comercial” per a la parròquia, fins al punt de qualificar-lo d'“imitació barata del Girona, Temps de Flors”, l’esdeveniment de flors que cada any porta desenes de milers de visitants d’arreu a la ciutat catalana. El mandatari socialdemòcrata, a més, assegura que ha rebut moltes queixes de veïns que no estan d’acord amb el festival tal com s’ha plantejat fins ara. “Hi ha molta gent de la parròquia que, com jo, pensa que no és un bon projecte”, assegura el conseller.

TREBALL CONJUNT

Tot i que no comparteix el projecte, González sí que agraeix al grup de la majoria que aquest any s’hagi avingut a informar la minoria dels detalls de la proposta en comissió, abans que fos anunciada als mitjans de comunicació. Una deferència que la cònsol major anterior, Conxita Marsol, no va tenir l’any passat amb el grup del PS + Independents.

tracking