Les fonts de colors del riu Valira s'entrenaran el 29 de juny vinent

L’espectacle d’inauguració arrencarà a les 22 hores i és obert a tota la ciutadania

Dimecres a la nit es va fer un assaig del funcionament de les fonts.COMÚ ALV

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les fonts de colors de gran format situades sobre el riu Valira s’estrenaran dijous vinent, dia 29, amb un espectacle obert a la ciutadania que arrencarà a les deu de la nit. El comú d’Andorra la Vella, promotor dels treballs, va indicar que dimecres a la nit s’havia fet una darrera prova general per fer les corresponents comprovacions i assegurar el correcte funcionament del sistema i a principi de la setmana que ve s’acabaran de retirar les bastides i els elements d’obra instal·lats.

El comú va defensar que es tracta d’un atractiu turístic respectuós amb el medi ambient i que no afectarà el cabal del riu que es basa en una font sobre el riu Valira, els raigs de la qual se sincronitzaran amb llum i música. Les fonts suposen la primera fase del projecte de reforma de la plaça de la Rotonda i els entorns. En fases posteriors els treballs han de continuar amb millores entre la rotonda de la Dama de Gel i el Parc Central. L’administració parroquial també va informar que durant els propers dies s’enviarà una carta als veïns dels edificis propers a la instal·lació per convidar-los a l’estrena i “agrair-los així la paciència que han mostrat després de mesos d’obres”.

De la construcció de les font se n’ha ocupat l’empresa Fluidra que, segons va informar el comú, ha desenvolupat un sistema “innovador per reciclar l’aigua del riu, en moviment, en un circuit tancat, a diferència dels que hi ha en altres parts del món i que funcionen en aigües aturades com fonts artificials o llacs”. No hi ha cap afectació en el cabal del riu, van assegurar, ja que s’ha construït un dipòsit que recupera l’aigua per tal de no generar cap despesa hídrica addicional. Els espectacles de llum i aigua tindran una durada d’uns tres i sis minuts i el projecte preveu que es puguin fer més de 2.000 coreografies diferents.

tracking