Un constructor estudia la viabilitat de fer l'aparcament de l'Obac

Les obres encara no tenen calendari perquè l’empresa encara està analitzant si li convé assumir el projecte

Render del projecte.COMÚ D'ESCALDES-ENGORDANY

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Escaldes-Engordany va reunir-se aquesta setmana amb un privat interessat a invertir en la construcció de l’aparcament de l’Obac. La cònsol major escaldenca, Rosa Gili, va explicar aquesta setmana en declaracions al Diari que la corporació no pot posar un calendari al projecte perquè l’empresa “està fent els càlculs econòmics per decidir si li surt a compte o no” fer una inversió en l’equipament. En els propers mesos, va apuntar la mandatària, caldrà mantenir les converses amb aquest possible inversor. “Hi estem treballant. Encara s’han d’explorar diversos punts d’aquesta opció. De moment estem a l’expectativa”, va assenyalar la cònsol major.

No hi ha cap més empresa o particular que hagi mostrat interès a invertir en l’aparcament. La societat amb què el comú manté converses ja disposa de tota la documentació necessària per avaluar la viabilitat econòmica de la infraestructura.

Un projecte amb història

La construcció de l’aparcament de l’Obac va plantejar-se per primera vegada durant el mandat comunal anterior, encapçalat pels cònsols Trini Marín i Marc Calvet. Els mandataris van arribar a un acord, que va signar-se davant de notari, amb els propietaris dels terrenys abans de les eleccions comunals del desembre del 2019.

Aquest conveni havia de permetre construir i explotar un aparcament de grans dimensions –d’entre 600 i 700 places–, amb accés des de la carretera de l’Obac i el carrer mossèn Guillem Ardellach. L’equipament ajudaria a solucionar, segons l’anterior consolat, un dels problemes que han contribuït, en els darrers anys, a la pèrdua d’atractiu i competitivitat de la part alta d’Escaldes: la manca de zones d’estacionament, un fet que dificulta que residents i visitants es desplacin a aquesta zona.

La majoria actual mai no ha descartat l’aparcament, però en assumir el consolat Gili va comunicar a la propietat dels terrenys la voluntat de renegociar els termes del conveni. El motiu esgrimit per la cònsol major és que l’acord contenia clàusules que calia replantejar i modificar perquè el projecte fos rendible. Les negociacions van allargar-se fins al desembre del 2021, quan Gili va anunciar que s’havia arribat a un nou acord.

L’agost del 2022 el comú va treure a concurs la construcció i posterior explotació de l’aparcament. La convocatòria va quedar deserta per manca d’ofertes presentades. La inversió necessària per construir l’equipament va calcular-se aleshores en uns 20 milions d’euros. Aleshores la previsió del comú era que, si es complien els terminis, l’aparcament pogués inaugurar-se el novembre del 2026.

Tot i que el fracàs del concurs podria haver fet pensar inicialment que la proposta de construir l’aparcament de l’Obac no tiraria endavant, l’interès demostrat en els últims mesos per una de les empreses que van retirar-ne el plec de bases a invertir-hi ha fet revifar el projecte.

tracking