Forta inversió a la façana del Prat del Roure

El comú prioritza la protecció amb una malla, però el treball de fons no té data

L'estat de la façana en diferents punts obligarà a fer-hi obres.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La solució definitiva per a la façana de l’edifici del Prat del Roure tardarà a arribar, almenys un cert temps. I és que dels estudis que ha encarregat el comú d’Escaldes-Engordany es dedueix que la inversió que caldrà realitzar és molt més elevada del que s’havia previst en un principi. D’aquesta manera, s’ha decidit prioritzar les tasques perquè hi hagi el màxim de seguretat a la zona, però de moment no està clar quan arribaran els treballs més de fons per canviar les parts malmeses de la façana.

Tot va començar quan els serveis comunals van detectar que algunes de les moltes peces que configuren la façana de l’edifici del Prat del Roure havien caigut al terra i un informe encomanat per la corporació a una empresa especialitzada per esbrinar-ne les causes va determinar que en alguns punts podria haver-hi més despreniments, sobretot en els espais en què es va utilitzar pisarra. Vist el problema, el comú va posar en marxa una actuació d’emergència, el 25 de maig, que va consistir en la col·locació de tanques per impedir que les persones es puguin apropar massa a la façana, amb el perill que això podria comportar.

Després d’aquest primer pas, que es va fer al més ràpidament possible, el passat 15 de juny va sortir publicat al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra(BOPA) l’edicte per a la contractació directa, també pel procediment urgent, d’una empresa, per poc més de 19.200 euros, que portarà a terme el muntatge de les xarxes protectores en aquells punts en què s’ha vist que és necessari, que són aquells en què es va utilitzar la mateixa tècnica constructiva per fer a la façana. En altres punts, però, s’ha optat per fixar amb tacs els elements decoratius, amb l’objectiu que no caiguin, en considerar-se que aquesta era la millor opció possible i per tant no hi caldrà cap xarxa.

Per tant, refer la façana, aquesta vegada amb la tècnica correcta, en aquells indrets en què sigui necessari requerirà una inversió que fonts del comú qualifiquen d’“imporant”. Es tracta de molts diners i, per tant, caldrà esperar a veure quan la corporació podrà disposar de la corresponent partida amb aquesta finalitat. De moment, però, des del comú es ressalta que el més important, com és assegurar la zona perquè no hi hagi perill per a les persones que s’hi apropin, és un procés ja en marxa.

tracking