Les obres de rehabilitació del pont de Sant Miquel comencen demà

Mentre durin els treballs –la previsió és que s’allarguin sis setmanes– no es permetrà el pas per aquest punt als vianants

El pont de Sant Miquel.COMÚ D'ENCAMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els treballs de rehabilitació del pont de Sant Miquel d’Encamp començaran demà, segons va recordar ahir el comú en una publicació a les xarxes socials. La reforma de la infraestructura, que uneix el parc de Sant Miquel amb el passeig de l’Alguer per sobre del riu Valira d’Orient, és previst que acabin a mitjan agost, sempre, això sí, que no hi hagi imprevistos que endarrereixin les obres. La data d’inici d’aquesta actuació s’ha programat per després de la Festa del Poble, celebrada aquest cap de setmana, per minimitzar les molèsties als ciutadans, ja que tindrà afectacions en la circulació de vianants.

La intervenció consistirà a rehabilitar l’estructura metàl·lica del pont i renovar el paviment de fusta i dels caps pont de formigó armat. El paviment i l’estructura inferior del pont estan malmeses arran de les inclemències meteorològiques i per l’acció de llançar-hi sals fundents pel gel els mesos d’hivern, segons va detallar la corporació en un comunicat difós ahir.

Els treballs tenen un termini d’execució d’unes sis setmanes, tal com preveu l’edicte d’adjudicació publicat al BOPA i sempre que les condicions meteorològiques no obliguin a aturar puntualment les obres.

Mentre duri aquesta intervenció, no es permetrà el pas als vianants pel pont de Sant Miquel. Per tant, i segons va recordar ahir el comú, per travessar d’una banda a l’altra del Valira d’Orient –per accedir al complex esportiu des de la plaça de Sant Miquel, per exemple– caldrà pujar fins al pont situat a l’altura del carrer de les Escoles. En l’avís publicat ahir pel compte oficial del comú a la xarxa social Twitter, s’indica que la prohibició del pas al pont de Sant Miquel es mantindrà fins al 4 d’agost, data en què podrien acabar els treballs. En la mateixa piulada la corporació recorda que, per resoldre qualsevol dubte, els ciutadans poden posar-se en contacte amb el comú trucant o enviant un missatge de WhatsApp al número de telèfon 653200.

Els treballs de rehabilitació del pont de Sant Miquel van adjudicar-se el passat mes d’abril per acord de la junta de govern a l’empresa Sideco, segons recull l’edicte comunal publicat al BOPA. El preu cert del contracte és de 108.653 euros, import que inclou l’IGI i fins al 10% de recàrrec per cobrir imprevistos. L’adjudicació es va fer pel procediment de concurs públic.

Els treballs formen part de la política del comú de millora dels espais públics i de les infraestructures de la parròquia. Dijous de la setmana passada, justament, la corporació va inaugurar el nou gimnàs del complex esportiu, situat a la vora del pont de Sant Miquel. Les instal·lacions ampliades, de 1.350 metres quadrats de superfície, reforcen els equipaments esportius de la parròquia.

CLAUS

1 La rehabilitació s’allargarà sis setmanes

El comú preveu que les obres de rehabilitació del pont de Sant Miquel tindran una durada d’unes sis setmanes, si no hi ha imprevistos.

2 El pas pel pont, prohibit per als vianants

Els vianants no podran travessar el pont mentre durin els treballs. Per travessar a l’altra banda del riu hauran de fer-ho pel pont del carrer de les Escoles.

3 El cost de les obres, 108.653 euros

Els treballs tindran un cost de 108.653 euros, preu que inclou l’IGI i fins al 10% de recàrrec per cobrir imprevistos. L’adjudicatària és Sideco.

tracking