Futura marquesina de bus interactiva i alimentada amb plaques solars

La proposta dels pressupostos participatius es materialitzarà a Bonaventura Armengol

Passatgers a la marquesina de Bonaventura Armengol que es renovaria.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La proposta més votada dels projecte de pressupostos participatius de la capital s’ha hagut de descartar en considerar que era contrària a l’esperit de la Llei d’economia circular. Es tractava de màquines que recompensessin per reciclar, quan el que propugna la llei és la reducció de residus. Així que ara la corporació s’ha posat en marxa per fer realitat la segona proposta més votada, la d’instal·lar parades d’autobús interactives i ecosostenibles i ha licitat el concurs per adjudicar el subministrament i instal·lació d’una marquesina que compleixi amb aquests criteris al carrer Bonaventura Armengol. La instal·lació haurà de disposar d’una pantalla interactiva per informar al moment d’horaris, línies de bus o tarifes i haurà d’apropar-se a l’autosuficiència en matèria energètica usant fonts renovables. El plec de bases del concurs apunta que “com a mínim inclourà plaques fotovoltaiques” malgrat que s’afegeix que la parada també estarà connectada a la xarxa de subministrament general per si necessités més energia per alimentar-se. Si, pel contrari, les plaques produeixen un excedent, aquest s’injectarà a la xarxa.

Quedar-se sense bateria al dispositiu mòbil ja no serà un problema si s’espera el bus en aquella parada perquè haurà de disposar d’un mínm de dos sortides USB per a la càrrega d’aparells i també d’un mínim de dos carregadors sense fils. A més, haurà de complir amb criteris d’accessibilitat total en tots els seus elements perquè els puguin utilitzar persones amb diferents tipus de discapacitat. I el comú insta que els elements eletrònics han de tenir característiques a prova de vandalismes.

Les empreses interessades han de presentar l’oferta abans de les 15 hores del proper 10 d’agost. La intenció comunal és poder fer realitat la proposta abans que acabi l’any. El que és segur és que no hi haurà nova convocatòria de pressupostos participatius aquest 2023 perquè és una de les qüestions que limita la Llei electoral.

La corporació va reservar una partida de 200.000 euros del pressupost del 2022 per a la materialització de la proposta guanyadora d’aquest procés d’implicació de la ciutadania en la gestió parroquial. S’hi van presentar un centenar de propostes de les quals catorze van resultar finalistes i es van sotmetre a la votació popular.

tracking