El comú reserva 377.000 euros per a la reforma de l'edifici Caldes

Els treballs inclouen la renovació de les instal·lacions elèctriques, de comunicació, climatització i lampisteria

L'edifici Caldes.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de comú d’Escaldes-Engordany va aprovar ahir a la tarda, amb els vots a favor de la majoria i el no de la minoria, un crèdit extraordinari de 376.937,92 euros per dotar de pressupost la reforma de l’edifici Caldes, construït l’any 2011. La previsió amb què treballa el comú és que les obres comencin a la tardor i que s’allarguin uns tres mesos.

Concretament, els treballs que s’hi ha previst fer consisteixen en la millora de l’arquitectura de l’immoble i la renovació de les instal·lacions elèctriques, de comunicació, climatització i lampisteria. També s’hauran de solucionar les goteres i humitats de l’immoble provinents de la penya i el sostre enderrocant les parets i el fals sostre, així com renovar la instal·lació d’aire condicionat i calefacció i la telefonia. A més, es canviaran les lluminàries a llums led, s’instal·laran carrils amb nous projectors i es mourà la recepció, que s’ubicarà al costat de l’escala.

L’edifici es trobava en una situació de deteriorament important i des del començament d’aquest mandat s’hi han fet diferents intervencions. Amb tot, s’ha constatat la necessitat d’impulsar-hi una reforma de més abast, aprofitant també les obres que s’estan fent en aquella zona i que l’edifici està tancat al públic. Va ser justament durant les obres de remodelació de la coberta que el comú va constatar que calia fer-hi més canvis per renovar les instal·lacions.

La minoria, per la seva part, va justificar el vot en contra amb l’argument que la majoria no va informar-la de la intenció d’aprovar el crèdit extraordinari abans del ple. “No hi votem en contra perquè no estiguem d’acord a fer aquesta remodelació, sinó perquè ja ha passat massa vegades que la majoria no ens informa dels projectes fins que ja estan a l’odre del dia”, va manifestar el conseller demòcrata Miquel Aleix.

Andorra taste

Un altre dels punts que van aprovar-se ahir és una aportació de 150.000 euros per a l’esdeveniment Andorra Taste, una xifra equivalent a la dotació destinada al Festival internacional de jazz. Gili va apuntar que el comú continua apostant per la trobada gastronòmica organitzada per Andorra Turisme “davant el bon resultat registrat l’any passat” i tenint en compte que es tracta d’un esdeveniment que se celebra al setembre, fora de la temporada alta.

tracking