programació fins dimecres

Inici de la festa major més sostenible

La gran trabucada està acompanyada pel pubillatge de la parròquia

Inici de la festa major més sostenibleCOMÚ D'ESCALDES-ENGORDANY

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Escaldes-Engordany va donar ahir el tret de sortida a la festa major, que s’allargarà fins dimecres vinent. La festivitat va començar amb el tradicional repic de campanes i l’esclat de traca a la plaça de l’Església, així com la gran trabucada pels carrers de la parròquia a càrrec dels Trabucaires de la Unió Pro-Turisme (Uptee) i l’actuació Cercavila dels Zebrass que van ser acompanyats pel Pubillatge d’Escaldes-Engordany del període 2022 i 2023 i els trabucaires.

El conseller de Vida Cultural de la parròquia, Valentí Closa, va ser l’encarregat d’obrir la festa. “Un any més, cohesionem la parròquia”, va declarar als mitjans. Per la seva part, el president d’Unió Pro-Turisme, Jaume Ambor, va assegurar que encara una festa major “amb molta expectació” i va recordar la implicació del comú per fer de la festa major una festivitat més sostenible amb l’eliminació del plàstic d’un sol ús, com ara els gots, i fomentant el reciclatge a les paradetes comercials i d’alimentació.

La celebració va continuar desplaçant-se fins a l’eix central, el carrer dels Veedors i el passeig Arnaldeta de Caboet, on hi ha instal·lats el mercat i la zona d’alimentació i entreteniment. La nit va seguir amb l’hamburguesada popular i la sessió de DJ Montalvo.

El programa d’enguany ofereix activitats variades per a les famílies i els joves. Com cada any, hi ha una zona de foodtrucks i alimentació a l’aparcament dels Veedors, així com atraccions de diversió i inflables per als més petits. També hi haurà una festa de l’escuma avui a les 18.15 hores i una sessió de música de Los40Classic On The Road amb Josep Bartomeus i Edu Naranjo. De fet, a partir d’avui i fins dimarts, la festa oferirà cada nit una sessió de DJ a partir de les 23.00 h. El mercat i la zona d’alimentació obrirà cada matí a les 11.00 h i tancarà a la 01.00 de la matinada.

La parròquia conclourà dimecres amb el majestuós castell de focs artificials, que l’any passat no va poder celebrar-se, i el concert de Miki Núñez.

Un dels trabucaires inaugurant la festivitat a la plaça de l'Església, ahir a la tarda.

tracking