La ruta dels fugits del nazisme

El recorregut va començar a Llorts i va acabar a l’hostal Palanques

La ruta dels fugits del nazismeTONY LARA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’oferta cultural de l’estiu del comú de la Massana ha incorporat aquest any la ruta literària Herois perseguits per la Gestapo, recollida al treball publicat per Roser Porta i Tony Lara Andorra literària. Rutes de novel·la. Ahir s’havia organitzat la primera sessió (n’hi haurà una segona el 13 d’agost), que va esgotar totes les places disponibles, segons va indicar el comú de la Massana.

La ruta va arrencar a Llorts, on van arribar els milers de persones que van travessar les muntanyes per arribar fins a Andorra. I l’etapa final va ser l’hotel Palanques, centre d’operacions i refugi dels fugits del nazisme. Roser Porta va remarcar que la ruta havia estat molt emotiva, ja que hi van participar dos fills de protagonistes de les xarxes d’evasió: l’excap de Govern Marc Forné, fill d’Antoni Forné; i Rosa Viadiu, filla de Francesc Viadiu, autor d’Entre el Torb i la Gestapo, una de les novel·les a partir de la qual es va construir la ruta literària, juntament amb La pau dins la guerra, de Norbert Orobitg i La neu adversa, d’Antoni Morell.

El conseller de Cultura, Guillem Forné, va destacar la bona acceptació de la proposta, “que ha interessat molt els participants, ja que a través de les lectures hem pogut entendre la duresa de les condicions que van patir els refugiats i la valentia dels passadors”. Les inscripcions per a la pròxima sessió es poden fer a l’Oficina de Turisme.

Els participants van recórrer el camí ral de Llorts.

tracking