El Festival Andorra Jazz va atraure uns 5.500 espectadors

L’esdeveniment musical convoca 1.100 assistents més que en l’edició del 2022 i ven un total de 2.000 entrades

Closa i Gili, ahir en la roda de premsa per fer balanç del festival.COMÚ D'ESCALDES-ENGORDANY

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Unes 5.500 persones van assistir als concerts del Festival Andorra Jazz Escaldes-Engordany. Segons va apuntar ahir al matí el conseller de Vida Cultural i Aparcaments escaldenc, Valentí Closa, en la roda de premsa per fer balanç de l’esdeveniment, són 1.100 espectadors més que en l’edició de l’any passat, en què la corporació va reprendre el festival després d’uns anys d’aturada. La resposta del públic, va remarcar la cònsol major, Rosa Gili, “ens satisfà enormement i demostra que [el festival] està consolidat entre el públic nacional i internacional”. Cal tenir en compte, va afegir Closa, que “van haver-se d’anul·lar dos concerts i un va canviar d’ubicació a última hora per la pluja, els quals calculem que haurien congregat fins a 1.000 espectadors més”.

Els caps de cartell van atraure la majoria d’espectadors. El concert a duo d’Andrea Motis (trompeta i veu) i Marco Mezquida (piano), que va tenir lloc dissabte 1 de juliol, va vendre un total de 620 entrades, xifra que representa un 88,8% més respecte al concert de dissabte de l’edició passada. Per la seva banda, el saxofonista i clarinetista francès Michel Portal –l’encarregat d’obrir el festival dijous 29 de juny– va vendre 470 entrades, el 74% més que el concert inaugural de l’any passat, amb una proposta atrevida del free jazz més avantguardista. Finalment, cal destacar el recital de la pianista i vocalista Eliane Elias, que va congregar 482 espectadors, el 22% més que el 2022.

La bona afluència de públic va fer-se notar entre el sector comercial i hoteler de la parròquia. Closa va assegurar, en aquest sentit, que els empresaris del sector van confirmar al comú que gràcies al festival i a l’Andorra Fitness Challenge, celebrat el cap de setmana següent, els hotels, restaurants i bars de la zona van fer el ple. “El retorn del festival per al teixit comercial de la parròquia, així com l’impacte en el col·lectiu de músics del país i en els mitjans comunicació dels països del nostre entorn, ha estat molt positiu”, va destacar el conseller.

Cohesió comunitària

Més enllà de les xifres d’assistència –en què no estan quantificats els espectadors amb invitació, com ara els usuaris de la llar de jubilats o els infants i joves de la Gavernera–, el comú també valora molt positivament l’impacte qualitatiu del festival. Un dels objectius principals de la corporació a l’hora d’impulsar un projecte com aquest, va recalcar Gili, és reforçar la cohesió comunitària, treballant per la cultura com a motor de transformació social i benestar.

Closa, d’altra banda, va recordar l’esforç que ha fet el comú en les dues últimes edicions del festival per fer arribar el millor jazz a tothom, amb entrades per als quatre concerts principals a 20 euros i un abonament per 50 euros: “Són preus assequibles, sobretot si els comparem amb els de la resta de festivals.”

GOVERN COL·LABORARÀ EN L'EDICIÓ VINENT

La majoria actual ho deixarà tot preparat perquè el festival tingui continuïtat l’any vinent. Gili va apuntar que el comú té “la paraula” del ministre de Turisme i Comerç, Jordi Tor­res, que el Govern col·laborarà amb la corporació en l’organització de la propera edició de l’esdeveniment musical. La fórmula preferida per Gili, segons va detallar ahir en declaracions als mitjans de comunicació, seria que el comú mantingués la dotació que hi ha destinat aquest any, 150.000 euros, i que l’executiu la complementés amb una aportació extraordinària. Encara no hi ha res definit.

tracking