Patrimoni

Finalitzada la restauració del pont d'Engordany

S'ha construït un passatge de 95 centímetres perquè hi puguin accedir persones amb mobilitat reduïda

Restauració del pont d'EngordanyComú Escaldes-Engordany

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Les feines de restauració del pont d'Engordany han arribat al seu final. Un dels tres ponts declarats béns d'interès cultural ja es podrà visitar i utilitzar. El comú d'Escaldes-Engordany ha volgut que el pont d'Engordany fos el primerafinalitzar per anar amb concordança amb les obres del projecte Caldes, ja que tot es troba a la mateixa zona. El comú pretén enllestir la millora d'aquesta zona de la parròquia i alhora recuperi l'activitat que tenia anys enrere i atreure l'arribada de turistes i visitants del país.

Durant elmesi escaig que han durat les obres, s'han dut a terme un seguit d'accions que han consistit en la restauració del banc del riu amb còdols i pedra calcària. En aquest cas s'ha retirat manualment la maçoneria deslligada, s'han regenerat elsentornsde maçoneria amb injecció de morter, s'ha fet la maçoneria de pedra dels paraments lligats, s'han rejuntat els paraments exteriors i s'han retallat les pedres per anivellar. Alhora, també s'han rejuntat els arcs de pedra. Aquesta intervenció ha consistit a netejar l'intradósdels arcs, retirar l'estuc inestable o erosionat, reemplaçar les dovelles trencades o esquinçades dels arcs, rejuntar amb morter de calç, sorra ipedresfines les esquerdes i escletxes i rejuntar els paraments externs, netejar l'elevació del timpà i de l'ampit i realitzarinjeccionsde morter de calça nivell del ronyó dels arcs.

Finalment, s'ha reformat l'empedrat del tauler retirant el paviment actual i s'ha construït un passatge de 95 centímetres amb revestiment de pedres petites perquè sigui accessible a persones amb mobilitat reduïda.

tracking