Dues possibles noves torres al Clot d'Emprivat

El comú intentarà demanar als propietaris fins a un 64% d'espai privat

La cònsol major d'Escaldes-Engordany Rosa GiliComú Escaldes-Engordany

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Escaldes-Engordany ha rebut dos estudis per a edificar en dues illes de propietat privada al Clot d'Emprivat, un projecte que es troba en fase d'exposició pública al comú. La cònsol major, Rosa Gili, ha confirmat que es desconeix el tipus d'edificacions presentades i no clarifica si es tracta de noves torres, però ha mostrat la seva preocupació per l'edificabilitat de la zona i demana als propietaris dels terrenys que "edifiquin pensant en la ciutadania i sense influència de les construccions del voltant".

El comú intentarà demanar des d'un 50% fins a un 64% de l'espai privat per a l'ús públic seguint la modificació del pla d'urbanisme del passat mes de març. Les múltiples edificacions del Clot d'Emprivat han deixat moltes queixes i molèsties entre els veïns de la parròquia, tant per la modificació del paisatge com per la manca de llum solar als parcs i espais de l'entorn. Així ho ha confirmat Gili: "Tothom espera set plantes d'un edifici a Andorra, no 20". Com a resposta, el comú té previst beneficiar a la població dels inconvenients sol·licitant més espai privat. Segons la cònsol major, un 15% és molt poc, ja que es tradueix tan sols amb trams de voreres més amples o placetes poc concurrides i "no acaba de ser útil per la gent de a peu". Ha recordat que l'únic terreny comunal de la zona és el Prat del Roure i, per aquesta raó, demana disposar de més espais verds i de carrer. "La parròquia ha perdut certes coses, però en contrapartida guanyarà molt", va assegurar Gili. El comú obrirà un termini d'al·legacions i haurà de fer la investigació prèvia per veure si les condicions dels projectes són adequades i si miren per l'interès general de la parròquia.

Problemàtica dels aparcaments

El comú intentarà sol·licitar als propietaris dels edificis places dels aparcaments soterranis, que són privats, per a l'ús comunal a canvi de pagaments amb espècies. Escaldes vol assegurar més emplaçaments per aparcar els vehicles, però, ara per ara, molts són de lloguer, a excepció del pàrquing de Caldea, el del Prat del Roure, el de Boïgues, que està compartit amb Govern, i algunes plantes de l'Étang Salé.

tracking