El radar de tram a Anyós, en la pròxima taula de mobilitat

La qüestió s’havia de tractar fa uns mesos, però les eleccions generals i el canvi de Govern van impedir fer-ho abans

Un camió circulant per Anyós.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La demanda dels veïns d’Anyós al Govern perquè instal·li un radar de tram a la carretera de Sant Cristòfol (CG-310) es tractarà en la propera reunió de la taula nacional de mobilitat, segons va poder saber el Diari. La petició, enviada per carta a l’executiu, s’havia de tractar fa uns mesos, però les eleccions generals de l’abril i la formació del nou Govern, amb canvis de ministres i de caps de departament, ha impedit fer-ho abans. La mesura té com a objectiu aconseguir reduir la velocitat dels vehicles que circulen per aquesta carretera a 30 quilòmetres per hora, la velocitat màxima permesa en aquesta zona.

Paral·lelament, el comú de la Massana ja ha fet arribar al director de la policia, Bruno Lasne, una fotocòpia del mapa de la carretera d’Anyós en què s’han assenyalat els punts on els veïns consideren que el problema d’excés de velocitat és més accentuat. Amb aquesta informació, la policia farà controls de velocitat amb radar mòbil –en dies aleatoris i sense fer-ne publicitat– amb l’objectiu de detectar infractors in fraganti. La campanya es reforçarà al setembre, quan els nens tornen a l’escola i molts vehicles utilitzen la carretera com a desviament natural per evitar els embussos que solen formar-se al centre de la Massana.

Segons va saber aquesta publicació, fa uns mesos el servei d’ordre ja va fer diversos controls amb radar mòbil en aquesta zona, però la campanya no va tenir l’efecte desitjat perquè els agents no van col·locar-se en els punts més problemàtics, segons l’opinió d’alguns veïns.

D’altra banda, la cònsol menor massanenca, Eva Sansa, va explicar aquesta setmana al Diari que encara falta per instal·lar un pas elevat a la carretera d’Anyós. La voluntat de la corporació és col·locar-lo al més aviat possible, tal com van demanar els veïns, però el ritme de treball elevat de les constructores fa difícil trobar empreses disposades a assumir l’obra en aquest moment.

El comú ja va instal·lar l’any passat dos passos elevats a la carretera. A més, la corporació també va pintar a la calçada el senyal que indica el límit de velocitat màxima de 30 quilòmetres per hora i va ampliar-hi els elements de senyalització vertical. L’objectiu principal de les mesures és fer respectar el límit de velocitat de la zona i fer la carretera més segura, sobretot per a les persones que es desplacen a peu per la zona. Aquestes intervencions van fer-se durant el primer trimestre d’aquest any.

Sansa va assegurar que manté reunions periòdiques amb els veïns d’Anyós. “Ens van fer un conjunt de demandes i hi hem anat donant resposta. Tenim línia directa amb ells i em desplaço sovint a Anyós”, va apuntar la cònsol menor. Des que els veïns van fer les primeres queixes públiques, el novembre de l’any passat, el contacte amb el comú és constant.

CLAUS

1. El radar de tram, a la propera taula

La propera reunió de la taula nacional de mobilitat estudiarà si cal instal·lar un radar de tram a la carretera d’Anyós, tal com demanen els veïns.

2. Mapa amb els punts ‘calents’ de la via

El comú de la Massana ha fet arribar a la policia un mapa amb els punts on es creu que hi ha més problemes de velocitat.

3. El comú vol fer un altre pas elevat

El comú vol instal·lar un altre pas elevat a la zona, però té problemes per trobar una empresa disposada a assumir el projecte.

tracking