El nou CAP estarà situat a Ciutat de Valls.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Centre d’Atenció Primària (CAP) de Ciutat de Valls serà una realitat el primer trimestre de l’any vinent. Ho va anunciar ahir la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, en donar a conèixer que s’han adjudicat, a proposta del titular de Territori i Urbanisme, Raul Ferré, 558.793 euros, a Construccions Modernes, pel condicionament dels espais del futur centre.

El nou CAP, que disposarà de gairebé 200 metres quadrats, s’ubicarà en l’edifici que havia acollit l’Escola Espanyola, situat al carrer Ciutat de Valls núm. 35-39. Segons va detallar Marsol, el centre tindrà dues sales de visites d’infermeria, una sala de visita del metge de capçalera, una sala assistencial polivalent, un despatx per treball o educador social, a més de l’àrea de suport i l’àrea administrativa. La ministra es va mostrar especialment satisfeta que finalment aquest projecte tiri endavant, ja que va ser ella mateixa la que el va impulsar quan era cònsol major d’Andorra la Vella. En aquest sentit, Marsol va destacar que es tracta d’un CAP “molt necessari”, del qual es podran beneficiar un volum important de persones, i que la nova infraestructura pot ajudar a “destensionar una mica” el servei d’urgències del centre hospitalari. “Aquest era un compromís que teníem sobre la taula des de fa uns anys”, va ressaltar la ministra.

De moment no se sap el nombre de metges que podrien treballar a les instal·lacions, ja que serà el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) el que s’encarregarà de determinar els professionals que s’hi destinaran. Els treballs de condicionament dels espais del nou CAP es calcula que poden durar unes 15 setmanes, tot i que s’allargaran més temps, tenint en compte que s’hauran de portar a terme amb l’escola en funcionament.

tracking