El comú vol fer “un petit parc central” a Santa Coloma

Estarà situat al costat de la caserna de bombers i necessitarà la signatura d’un conveni de cessió de terreny amb el Govern

Sardanes a la plaça de l'Església de Santa Coloma.COMÚ D'ANDORRA LA VELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d'Andorra la Vella vol construir un “petit parc central” a Santa Coloma el proper mandat. Així ho va manifestar ahir el cònsol menor de la parròquia, Miquel Canturri, després de la missa solemne que es va celebrar a l’església de Santa Coloma amb motiu de la festa major. El nou espai de lleure estarà situat al costat de la caserna de bombers i perquè esdevingui realitat caldria signar un conveni de cessió de terrenys amb el Govern, que és el propietari d’una part del terreny que ocuparia la nova instal·lació.

Canturri va indicar que aquest és l’objectiu en cas que la majoria comunal sigui la mateixa que en aquests moments. “N’hem parlat més d'una ocasió i tenim la idea des de fa anys; de cara al següent mandat s’hauria de poder signar el conveni”, va afirmar Canturri. A preguntes dels mitjans de comunicació, el cònsol menor va ressaltar algunes de les principals actuacions realitzades pel comú en els últims quatre anys, “un dels llocs on s’ha incidit més”. D’aquesta manera, va esmentar la separativa d’aigües entre l'avinguda Santa Coloma i una part de l’avinguda d'Enclar, així com l’ampliació de les voravies i un carril bici. “Santa Coloma no ha estat oblidada, sinó que s’hi han fet moltes actuacions”, va assenyalar el cònsol menor. Entre les darreres actuacions que el cònsol menor va destacar a Santa Coloma hi ha també les pistes de petanca, a la plaça de l’Espai Columba, que substitueixen les que hi havia anteriorment en un altre indret.

El cònsol menor, amb una àmplia trajectòria política al comú, va admetre que li agradaria ser el segon a la candidatura demòcrata per a les properes eleccions comunals del mes de desembre. “No amagaré que em faria il·lusió poder continuar fent tàndem com a número dos amb el David”, va manifestar, tot i que va deixar clar també que “és una decisió del partit i, com dic sempre, estic a disposició del partit”.

Canturri es va referir també ahir a la problemàtica que pateix un edifici de l’avinguda Santa Coloma, on s’han detectat més esquerdes i algunes de les ja existents s’han fet més grans. Segons va explicar el cònsol menor, a principis de setembre es reprendran els treballs per elaborar un informe sobre el subsol en aquest tram de la via per tal de conèixer quines poden ser les causes de les esquerdes. “Cal esperar aquest informe dels tècnics per veure el que s’ha de fer”, va dir.

FESTA GROSSA

L‘arrossada és sempre una de les activitats més populars de la festa major de Santa Coloma, i ahir no en va ser una excepció. I és que tal com va explicar el cònsol menor, Miquel Canturri, van ser unes 600 persones les que van voler gaudir de l’àpat a l’aparcament d’Enclar. “La festa va molt bé i hi ha molta participació, tant en les actuacions que hi ha a la tarda com a la nit”, va indicar Canturri. La jornada es va iniciar ahir amb una missa solemne a l’església de Santa Coloma i després va tenir lloc un aperitiu popular amenitzat per la Cobla Juvenil de Solsona. També hi va haver sardanes. Per a la jornada d’avui, la darrera de la festa major, està prevista la festa de l’escuma i a la tarda tindrà lloc un ball d’animació amb Virivirom i xocolatada amb coca. A la nit també hi haurà ball amb Jordi Rojals Duet i, per acabar la celebració, discomòbil amb Àlex Montalvo i DJ Andrius.

Aperitiu popular a la festa major de Santa Coloma.

tracking