El PS afirma que l'estudi de les esquerdes arriba tard

El grup comunal recorda que sempre ha defensat que calia una anàlisi més acurada sobre les causes de les fissures

A través d'una esquerda de l'edifici pot veure's l'exterior.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“S’hauria d’haver fet abans”. La consellera del grup socialdemòcrata al comú d’Andorra la Vella Dolors Carmona celebra que la corporació hagi encarregat un estudi per determinar les causes de les esquerdes a l’edifici situat al número 28 de l’avinguda Santa Coloma. Tot i això, va recordar ahir en declaracions al Diari que el grup del PS “sempre ha dit” que calia un estudi per determinar amb exactitud per què han aparegut fissures a les parets de l’immoble. “Sense aquesta informació”, va alertar la consellera, “anem a les palpentes”.

Les esquerdes de l’edifici de l’avinguda Santa Coloma s’han eixamplat en els últims mesos. També se n’han obert de noves, segons va poder comprovar in situ aquesta publicació fa just una setmana. El cònsol menor, Miquel Canturri, va recordar diumenge que l’estudi sobre el subsol per determinar les causes de les fissures es farà el pròxim mes de setembre. Actualment, tècnics del comú i de l’asseguradora fan controls setmanals a l’edifici.

Carmona, per la seva part, va confirmar que la setmana que ve el grup socialdemòcrata mantindrà una reunió amb la majoria en què s’ha previst que l’informi sobre els detalls de l’estudi, així com sobre l’evolució de les esquerdes a l’immoble.

La consellera socialdemòcrata reitera la “urgència” que el comú disposi de l’estudi, sobretot tenint en compte els esdeveniments de les últimes setmanes. El passat 12 d’agost a la una de la matinada una placa decorativa d’un altre dels edificis de la zona va desprendre’s i va caure a carrer. La propietat d’aquest immoble ho relaciona amb les vibracions produïdes per les obres que estan en marxa a la parcel·la del davant.

Les primeres esquerdes a l’edifici del número 28 de l’avinguda Santa Coloma van detectar-se el maig de l’any passat. Des d’aleshores fins al novembre dos tècnics van fer un seguiment constant de l’estat de l’immoble. La conclusió a què van arribar és que les fissures no suposaven un risc per als inquilins i que, per tant, podien continuar vivint-hi.

Malgrat tot, a partir del final de l’any passat van començar a detectar-se moviments mil·limètrics a l’edifici. El fet va alertar els tècnics, que al febrer van recomanar per precaució el desallotjament de l’immoble. Els veïns van passar 15 dies en hotels de la parròquia. Mentrestant, s’hi van fer obres per reforçar els fonaments de l’edifici.

CLAUS

1 Sense l’estudi “anem a les palpentes”

La consellera del grup socialdemòcrata alerta que, sense l’estudi sobre el subsol, era impossible trobar una solució al problema de les esquerdes de l’edifici de l’avinguda Santa Coloma.

2 Els treballs es faran al setembre

El comú va confirmar aquest cap de setmana que els treballs per saber les causes de les fissures es faran el pròxim mes de setembre.

3 Més esquerdes i preocupació dels veïns

En els últims mesos s’han eixamplat les esquerdes antigues i se n’han obert de noves; fet que preocupa els veïns. També va caure una placa d’un altre edifici.

tracking