El comú celebra que l'edifici Node permeti mantenir l'espai públic

Astrié es mostra convençut que la nova seu d’Andorra Telecom esdevindrà un punt d’atracció de la parròquia que beneficiarà el teixit comercial

Nova seu d'Andorra Telecom.ANDORRA TELECOM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“El més important és que a la plaça de l’antiga caserna de bombers s’hi podrà continuar organitzant activitats”. El cònsol major d’Andorra la Vella, David Astrié, va celebrar ahir en declaracions al Diari que la construcció de la nova seu d’Andorra Telecom, l’edifici Node, permetrà mantenir la plaça com a espai públic. Astrié va recordar que es tracta d’un lloc de la parròquia que els ciutadans i els turistes “s’han fet seu” i on el comú ha impusat diverses activitats “molt concorregudes”, com el Poblet de Nadal, el Xocofest i el cicle de concerts en directe Ritmes, capital musical, de què el pròxim dijous 31 d’agost es tancarà la vuitena edició.

La nova seu de la parapública serà, a més, un “edifici singular” per les seves característiques arquitectòniques. El màxim representant del comú es mostra convençut que l’immoble esdevindrà un punt d’atracció turística per a la parròquia i una porta d’entrada a la zona comercial de l’avinguda Riberaygua i els carrers adjacents, fet que reforçarà la connexió del barri de Prada Ramon amb l’eix turístic i comercial de les avingudes Meritxell i Carlemany. “Els comerciants estan segurs que l’edifici Node tindrà un impacte molt positiu en el sector”, va assegurar el cònsol.

El 50%

Mantenir l’espai públic actual per continuar facilitant el flux de vianants entre les zones comercials de Meritxell-Carlemany i Prada Ramon és un objectiu compartit per Andorra Telecom, segons va recalcar aquesta setmana l’empresa de telecomunicacions en un comunicat.

El cònsol va destacar, per la seva part, que gairebé el 50% de la parcel·la on s’edificarà la nova seu de la parapública es mantindrà com a espai públic. Tal com va avançar dimarts aquesta publicació, el projecte constructiu preveu que hi hagi una plaça de més de 1.000 metres quadrats davant de l’avinguda Meritxell, i un espai públic de 1.850 metres quadrats davant del carrer Sant Salvador, a l’altre extrem de la plaça. A més, i per compensar la pèrdua d’uns 500 metres quadrats d’espai públic a peu de carrer, l’edifici enjardinarà la coberta de l’edifici, d’una superfície equivalent, i l’obrirà als ciutadans, que hi podran accedir mitjançant un ascensor. Cal recordar, finalment, que el complex acollirà un centre cultural d’uns 2.000 metres quadrats, així com les oficines d’altres institucions públiques. “Tot i que perdem una mica d’espai públic a peu de carrer, ho compensem amb la terrassa. Hi podrem continuar fent coses, encara que potser haurem d’ajustar la dimensió dels esdeveniments”, va afirmar el representant comunal.

El calendari

La nova seu d’Andorra Telecom s’ha adjudicat a la Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per les constructores Cevalls i Locubsa per un import de 24,5 milions d’euros. Es tracta d’una de les dues ofertes que va rebre el projecte. La previsió de la companyia de telefonia és que els treballs comencin en els primers mesos del 2024 i que tinguin una durada total d’uns 30 mesos. És a dir, de dos anys i mig. Per tant, si no hi ha cap imprevist, l’edifici podria inaugurar-se l’estiu del 2026.

El projecte Node, del despatx Orteu Riba Arquitectes, va presentar-se públicament l’octubre del 2021. Va ser el guanyador del concurs d’idees per construir la nova seu de l’empresa. En el jurat hi havia representants d’Andorra Telecom, del Govern, del comú d’Andorra la Vella, del Col·legi d’Arquitectes, de l’Associació de Contractistes d’Obres d’Andorra (ACODA) i de la zona veïnal. Aleshores la previsió era que les obres estiguessin acabades al començament del 2025, però imprevistos com la pandèmia de la covid i el boom de la construcció van obligar la parapública a ajornar el projecte.

Andorra Telecom assegura que el nou edifici millorarà els espais d’atenció presencial i permetrà oferir un tracte més personalitzat i fluid als més de 100.000 clients i visitants que anualment s’atenen a l’agència comercial de la companyia. “Node donarà resposta als reptes i expectatives de la companyia, alhora que serà un dinamitzador econòmic i de flux de vianants al centre de la capital”, sosté l’empresa.

tracking