dades de l'estiu

El mirador de Tristaina atreu 50.000 visitants

Grandvalira espera que aquest any es pugui superar la xifra de turistes registrada el 2022, que va ser de 63.000

Vista aèria del mirador solar de Tristaina.GRANDVALIRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mirador solar de Tristaina es manté com una de les atraccions turístiques del país amb més poder de convocatòria dos anys després de la seva inauguració. Segons van revelar fonts de Grandvalira al Diari, aquesta temporada d’estiu el mirador circular situat al cim del Peyreguils (2.701 metres sobre el nivell del mar) i dins del domini d’Ordino-Arcalís ja ha atret més de 50.000 visitants. La xifra és lleugerament superior a l’assolida en el mateix període de l’any passat.

El ritme de turistes que accedeixen a la infraestructura fa que Grandvalira tingui expectatives de superar el nombre de visitants registrat la temporada d’estiu del 2022, que va ser de 63.000. Aquest objectiu es considera possible d’assolir, van admetre aquestes mateixes fonts, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin i no obliguin a tancar l’accés a la zona. Encara falten més de dos mesos perquè acabi la temporada. Els accessos al mirador van obrir el passat 3 de juny i tancaran el 2 de novembre.

EL PIC, EL 17 D’AGOST

D’altra banda, Grandvalira va apuntar que el pic de visitants al mirador s’ha registrat durant el mes que està a punt d’acabar. Al llarg de l’agost hi ha hagut una molt bona ocupació diària. Així, la mitjana d’afluència ha estat d’uns 1.300 visitants per dia. El rècord de la temporada va ser el dijous 17 d’agost. Aquell dia 1.722 persones van pujar al mirador ordinenc.

La novetat principal d’aquesta temporada d’estiu a Ordino-Arcalís han estat les sis noves cabines del telecabina de Tristaina. Equipades amb un terra de vidre transparent, milloren l’experiència panoràmica durant el trajecte d’ascens des de l’Hortell fins a la coma d’Arcalís. El recorregut s’allarga poc més d’un quilòmetre i mig i dura uns 10 minuts. Des d’aquest punt s’agafa el telecadira de Creussans, que arriba gairebé fins al pic de Peyreguils. A partir d’aquí, els visitants només han de caminar uns metres per arribar al cim.

Les 20 cabines del telecabina de Tristaina tenen la capacitat de transportar 1.000 persones cada hora fins a la coma d’Arcalís, xifra que pot incrementar-se fins a 1.600 si s’instal·len les 31 cabines addicionals de què disposa l’equipament. Cada cabina pot transportar fins a 10 persones assegudes. La infraestructura va suposar una inversió total de sis milions d’euros per a Grandvalira. Pel que respecta al mirador, va costar uns 400.000 euros.

tracking