Mortés parla del geriàtric i diu que ja se'n farà càrrec el proper cònsol

El cònsol major afirma que seran els nous mandataris comunals els que decidiran si es porta a terme aquesta nova infraestructura

Espai on s'havia de construir el geriàtric d'Ordino.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’equipament de la residència geriàtrica que es preveia de construir a la parròquia d’Ordino un centre sociosanitari geriàtric no generarà més polèmica en els pocs mesos que manquen perquè acabi aquest mandat. Així es dedueix almenys de les manifestacions realitzades pel cònsol major d’Ordino, Josep Enric Mortés, quan se li demana sobre la qüestió, que ha originat no només crítiques de l’oposició, sinó també al si de la majoria que governa la parròquia. Mortés considera que la residència geriàtrica que s’havia projectat a la parròquia ha quedat “paralitzada” definitivament i serà ara la nova majoria que surti de les urnes la que prengui una decisió de si finalment tira endavant o no aquesta nova infraestructura.

Mortés, que no pot optar a la reelecció perquè ha estat vuit anys al capdavant del govern de la parròquia, va manifestar que el projecte ja no s’aprovarà en l’actual legislatura que finalitza pel mes de desembre, en què hi haurà noves eleccions comunals. “El projecte segur que no és per a aquesta legislatura, perquè és un tema que està en stand-by i els que vinguin, si ho creuen oportú, ho portaran al programa electoral”, va manifestar l’encara cònsol major ordinenc.

Preguntat sobre si la construcció del geriàtric s’inclourà al programa amb el qual l’actual majoria concorrerà a les properes eleccions comunals, Mortés va manifestar que “suposo que serà així”. I és que, tot i que evidentment continuarà formant part dels Demòcrates, “a l’hora de confeccionar el programa electoral ja es veuran quins són els punts que es tenen en compte”, va assenyalar Mortés.

El projecte va comptar fins i tort amb el suport del Govern. “Ens oferim voluntaris per ajudar i acompanyar el comú per bastir un projecte que convenci el conjunt de la majoria”, va afirmar en el seu dia el cap de l’executiu, Xavier Espot. El mandatari governamental va recordar que la decisió era en tot cas del comú d’Ordino, competent en la matèria, no pas de l’executiu, però va recordar que el Govern està disposat a treballar de bracet amb la corporació perquè l’equipament esdevingués una realitat. La cònsol menor, Eva Choy, per la seva part, va reiterar que el concurs per adjudicar la construcció i concessió del centre sociosanitari no es votaria en consell de comú abans de les pròximes eleccions comunals. La iniciativa ha enfrontat en diverses ocasions majoria i minoria, que considera que no n’ha estat informada.

tracking