Mercat, animació i divulgació a La Pitavola

La fira es celebrarà del 29 de setembre a l'1 d'octubre

Presentació de la PitavolaComú

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Pitavola del Comapedrosa amplia activitats per celebrar el 20è aniversari del parc natural. La fira es farà al casc antic del poble d'Arinsal amb un mercat que tindrà 33 parades d'artesans i productors d'Andorra, dels pirineus catalans i francesos, ja que els tres territoris formen part del Parc Pirinenc de les Tres Nacions. El comú destaca que en aquest espai una de les zones que genera més interès és el carrer dels oficis que en aquesta edició incorpora un teixidor de llana i un bufador de vidre.

La Pitavola tindrà l'espai el Niu, al costat de Percanela, amb estands de cervesa artesana i sessions chill out. I al mercat hi haurà l'animació de l'Esperanceta amb la proposta de teatre de carrer que defineix com cabaret pagès, i també s'han organitzat tallers infantils i per adults, l'escape room Boris I Rei d'Andorra i una exhibició de la cuina dels bolets. Els restaurants d'Arinsal s'han implicat en la fira de nou amb la ruta de la tapa que s'oferirà al migdia i al vespre.

Una de les novetats és la instal·lació d'un iglú planetari on hi haurà diverses sessions perquè "des de principis d'any la Massana compta amb el doble segell de Destinació Turística i Reserva Starlight i pensem que la Pitavola és una fira ideal per introduir activitats relacionades amb la divulgació científica", indica el comú. La fira inclou vuit excursions guiades gratuïtes amb sortides al Camí de les Carboneres i una nocturna per veure els estels, entre d'altres.

Les activitats començaran amb una exposició sobre la transhumància de Natàlia Muntané, i un vídeo mapping a la façana de la casa del Quart d'Arinsal. I abans de l'inici de la fira es presentarà un reportatge sobre l'evolució del Parc Natural del Comapedrosa coincidint amb els vint anys de declaració de l'espai protegit. El treball és una producció d'Andorra Televisió que signen la periodista Laura Cugat i el reporter gràfic Ricard Tenza.

tracking