La reforma del Centre Cultural s'enllestirà a mitjan 2024

Les plantes -1 i -2, on hi ha l’escola d’art i les entitats culturals, ja tornen a estar obertes

El cònsol major, Josep Majoral, va visitar les plantes ja reformades.J. R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Deu mesos després de l’incendi que va afectar el Centre Cultural Lauredià, dilluns passat es van posar de nou en funcionament alguns espais, en concret els de les plantes -1 i -2, que acullen l’escola d’art, les escoles de música i les entitats culturals. El cònsol major lauredià, Josep Majoral, va donar a conèixer ahir l’acabament de les obres en aquesta part del centre, que han costat un milió d’euros, i va avançar que fins ara ja s’han invertit més de 2,2 milions d’euros en la rehabilitació de l’equipament, tot i que la xifra final de la inversió creixerà “entre dos i tres milions més”, amb la qual cosa s’arribarà a uns cinc milions. “El que s’ha fet bàsicament és reconstruir el que l’incendi va fer malbé, tot i que s’ha millorat la insonorització i la il·luminació, sobretot perquè la tecnologia és avui millor que la d’uns anys enrere”, va assenyalar Majoral.

D’aquesta manera, les 350 persones de les entitats que habitualment passen diàriament per les instal·lacions, que segons el cònsol major han quedat “impecables”, “ja tornen a ser a casa”.

La previsió és que la resta de la reforma, la que afectarà les plantes zero, primera i segona, així com la façana, s’allargarà encara uns mesos. En aquest sentit, s’han d’enllestir els dos teatres del centre (Claror i Rocafort), amb el projecte executiu de la part tècnica, que estarà a punt d’aquí a un mes, i també la façana, sobre la qual es disposarà ja del projecte constructiu al final del setembre. “Queda feina per a mesos i m’atreveixo a dir que fins a mitjan any vinent no estaran operatives les plantes superiors, però el costat positiu és que es guanyarà en confort per als usuaris”, va manifestar Majoral.

El cònsol va indicar que no hi ha un pressupost tancat per a les obres, sinó que va evolucionant segons les despeses que no es preveien inicialment, i en aquest sentit va agrair a les asseguradores “que vulguin treballar dia a dia enfront dels problemes que van sorgint, que estan bastant acotats i no crec que surti gran cosa més”. “Els grans espais estan totalment despullats i ha quedat gairebé només el formigó i pocs problemes més poden sortir”, va afegir.

tracking