escaldes

Les pistes de tennis del Prat del Roure es convertiran en una zona verda

L’obra acollirà les pistes de tennis del Prat del Roure, que es convertiran en zona verda

Els terrenys del pàrquing actual.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Escaldes-Engordany va aprovar ahir un pressupost de 7,5 milions d’euros per a la construcció d’un pàrquing vertical que estarà situat al carrer Falgueró, que té com a objectiu suplir la manca d’aparcaments que hi haurà quan comencin les obres de construcció de les dues torres a la parcel·la que el comú tenia llogada per donar servei d’aparcament a l’hospital.

Segons va anunciar la cònsol, Rosa Gili, el propietari de la parcel·la ja els va avisar que la previsió era iniciar les obres a final d’any. És per això que el comú va veure necessari “actuar amb urgència”, i va ajuntar en un sol concurs la que és la redacció del projecte, la direcció de l’obra i l’execució dels treballs. La idea és que a final del 2024 el pàrquing estigui operatiu.

D’altra banda, Gili també va anunciar que l’obra no es quedaria només en la construcció d’un aparcament, sinó que s’aprofitaria per traslladar les pistes de tennis del Prat del Roure a l’últim pis del pàrquing, i crear una zona verda en el lloc que ocupaven les pistes. Quant a les places de pàrquing, la cònsol va detallar que actualment la parcel·la que lloguen ofereix 150 places, i que en el projecte s’ha demanat un mínim de 200 i un màxim de 300 amb possibilitat d’incrementar-les més endavant. En el lapse de temps que duri la construcció d’aquest nou pàrquing, la cònsol va assegurar que estaven negociant solucions amb el propietari, com ara la cessió d’una parcel·la lateral. Respecte al finançament, es tractaria d’una despesa plurianual i segons Quim Dolsa, cònsol de finances, aquest any disposen 340.000 euros. El gros del pressupost recauria en el 2024, amb una inversió de més de cinc milions, tot i que les xifres podrien variar en funció de l’oferta rebuda al concurs. “De ben segur es produiran rebaixes, ja que és un concurs de claus en ma”, va afegir Dolsa.

Durant la sessió també es va aprovar una intervenció a la borda de Gabriel de 152.623 euros i una altra de 159.728 per fer millores a l’edifici Caldes, com ara la climatització, la il·luminació o la possible dotació a les façanes d’un sistema de panells leds amb la finalitat d’informar la ciutadania. A més a més, es va adjudicar l’explotació del forn incinerador a la Funerària Nou Camí.

Finalment, es va aprovar la liquidació del segon semestre amb un superàvit de dos milions i un endeutament que baixa als 4,1 milions d’euros.

LA MINORIA RETREU LA MANCA D'INFORMACIÓ

Les queixes per part de la formació minoritària van ser una constant durant la sessió de comú, de tal manera que tot i afirmar que estan d’acord amb molts dels punts tractats a l’ordre del dia, els tres consellers hi van votar en contra, com a la votació de la borda Gabriel. Miquel Aleix, conseller del comú va declarar que “la documentació ens arriba massa tard. Ens hem queixat reiteradament i sempre hi ha una excusa. Realment no hi ha voluntat de fer-ho”. Per la seva banda, la cònsol major, Rosa Gili, va expressar que “en cap cas tenim intenció d’ocultar res”, però el període vacacional amb poc personal havia dificultat la tasca.

tracking