Astrié acusa el PS de copiar les propostes sobre la plaça del Poble

“Podríem parlar d’una usurpació de propietat intel·lectual”, afirma el cònsol en unes declaracions contundents a la premsa

La plaça del Poble d'Andorra la Vella.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cònsol major d’Andorra la Vella, David Astrié, va acusar ahir al matí el grup comunal del PS d’apropiar-se de l’avantprojecte arquitectònic guanyador del concurs d’idees per la reforma de la plaça del Poble. Els socialdemòcrates van presentar aquesta setmana al cònsol una llista amb una cinquantena de propostes per millorar la plaça, de les quals una trentena van ser recollides en la campanya oberta a la ciutadania, encara en marxa, que la formació va engegar el passat 10 de setembre. “De les 50 propostes que diuen que han aportat, 42 ja estaven incloses en el projecte inicial dels arquitectes. Per tant, podríem parlar d’una usurpació de propietat intel·lectual”, va recalcar amb contundència el cònsol.

El mandatari va assenyalar que el full de propostes que la minoria va fer arribar al comú fa uns dies també inclou sis punts defensats per la majoria. “Siguem seriosos. Han aportat dues propostes noves, que sí que hem recollit perquè són importants”, va afirmar. Una d’aquestes idees és, va detallar el representant comunal, que les papereres de la plaça separin els residus en funció de si són vidre, envasos o residus sòlids urbans.

Astrié, a més, va recalcar que la voluntat del comú no és fer una reforma de la plaça del Poble “de cara a la galeria”, tal com sosté el PS, i va recordar que en les pròximes setmanes es reunirà amb els representants de totes les associacions de col·lectius que fan ús de l’espai perquè la nova plaça s’adapti a les necessitats de tothom.

Segons va assegurar el cònsol, la minoria ha tingut accés des del començament a tota la informació disponible sobre el projecte. El jurat del concurs d’idees, va explicar, estava format per representants del teixit associatiu i comercial de la parròquia, així com per membres dels grups de la majoria i la minoria. El concurs va publicar-se al novembre de l’any passat i va fer-se’n públic el guanyador al març d’aquest any.

ZONES VERDES

Una petició de la minoria és que hi hagi zones verdes a la plaça. Astrié va destacar que “la cobertura vegetal i la implantació d’espècies” en aquest espai “ja estava marcat al plec de bases del concurs d’idees”. La voluntat del comú, va afirmar Astrié, no només és “revegetalitzar” la plaça del Poble, sinó el conjunt de la parròquia.

Finalment, el cònsol va desestimar la proposta, feta pels socialdemòcrates, que hi hagi un hort per a la gent gran a la plaça, amb l’argument que “ja n’hi ha una trentena a Santa Coloma”. Tampoc va considerar encertat instal·lar-hi una zona de jocs de cal·listènia, ja que també n’hi ha en altres parcs de la parròquia i la plaça “no és l’espai adequat”.

ESPERANT L'ESTUDI DEL SUBSOL

Els propietaris dels edificis situats als números 28 i 30 de l’avinguda Santa Coloma d’Andorra la Vella no encarregaran els informes sobre l’estat dels immobles ni hi faran les obres de reforma corresponents fins que el comú no disposi dels resultats de l’estudi del subsol de la zona. Astrié va confirmar que el comú s’ha reunit en els últims dies amb els propietaris dels edificis. El cònsol va firmar que el comú considera raonable el punt de vista dels propietaris, ja que les conclusions de l’estudi sobre el subsol podrien condicionar els informes sobre l’estat dels immobles.

tracking